Print

Recept: Mac n Cheese met ham

recept mac n cheese met ham kookvideo © bettys kitchen

Dit overheerlijke pasta gerecht is een klassieker uit Amerika. Elleboogjes macaroni met romige kaassaus, cheddar, hamblokjes, mosterd en bieslook is een heerlijke pastagerecht. Bak de Mac n Cheese af in de oven voor een krokante korst. #pasta #macncheese

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). * Heb je geen oven bestendige braadpan, vet dan tevens een ovenschaal in met olie.
  2. Kook de macaroni pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Haal het liefst 1-2 minuten van de kooktijd af en kook hem dus net niet gaar. Giet daarna af met koud water en laat uitlekken.
  3. Ondertussen ga je de kaassaus bereiden. Smelt de boter in een ruime braadpan. Voeg het bloem toe en bak deze roux goudbruin gedurende een paar minuten. Schenk hier vervolgens de koude melk aan toe en breng al roerende aan de kook. Schep de mosterd, paprikapoeder en oregano er tevens doorheen en laat mee verwarmen.
  4. Tot slot voeg je de geraspte kaas toe en laat deze smelten op laag vuur. Proef de kaassaus en breng op smaak met (weinig) zout & peper.
  5. Voeg de uitgelekte macaroni toe, hamblokjes en verse bieslook toe en roer het geheel goed door. Heb je een oven bestendige braadpan, dan kun je deze direct in de oven schuiven. Schep anders over in de ovenschaal.
  6. Top de mac n cheese alleen nog af met de pankow en schuif in de oven om de bovenkant in 20 minuten goudbruin en krokant te bakken. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je hoeft de Mac n Cheese niet per se af te bakken in de oven. Nadat je de macaroni, hamblokjes en bieslook hebt toegevoegd kan hij eigenlijk al meteen in borden geschept worden en kun je al gaan smullen. Maar de gebakken versie met krokante bovenlaag uit de oven is wel echt heel lekker!

Keywords: pasta, macaroni, vlees, ham, kaas, cheddar, mosterd, kookvideo