De pulled pork is bij velen bekend, maar wij zijn ook liefhebber van de vegetarische variaties hierop! Om even lekker in de zomerse festival sferen te blijven maak je namelijk een broodje pulled mushroom!

Street food broodje pulled mushroom

Het is hartje zomer en dat vieren we met een klein foodfestival in de achtertuin of balkon! Met zomerse klanken uit de speakers, fakkels in het gras en daar horen natuurlijk overheerlijke street food happen bij. Dus ik bedacht in samenwerking met Lidl dit street food broodje pulled mushroom: een lekker vegetarisch alternatief voor pulled pork! Maar hieronder vind je nog meer inspiratie voor je street food party.

Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!

Vega Street food party met Lidl

De producten voor deze recepten en dus ook het broodje pulled mushroom zijn afkomstig van Lidl. Deze week is namelijk het (tijdelijke) street food assortiment gelanceerd en deze is slechts beperkt verkrijgbaar! Lidl is daarnaast al jaren de beste Supermarkt voor Groente & Fruit, dus leek het mij heel leuk om een vegetarische BBQ\street food party hiervoor op te zetten! Alle ingrediënten voor dit feest op de foto’s zijn dus verkrijgbaar bij de Lidl.

In het tijdelijke street food assortiment vind je namelijk o.a. black sesame burger buns, chili burger buns, diverse sauzen zoals peper en ananas (aanrader!), maar ook een Korean style BBQ marinade! Die gebruiken we natuurlijk om het recept voor het broodje pulled mushroom te maken. Whatsapp dus vast even je vrienden en snel je daarna naar de Lidl om in te slaan voor jouw street food party!

Vegetarische broodjes recepten

Naast het recept voor het broodje pulled mushroom vind je op de foto’s ook twee andere kleurrijke vegetarische broodjes. Namelijk de bekende knolselderij burger met asperges en pepper-saus. Ook belegde ik de chili buns met gegrilde aubergine, een rode puntpaprika van de gril en plakjes gegrilde courgette. Samen met een lekkere dot mayonaise of ananassaus maakt dit ook een sappig vegetarisch broodje! Serveer er kleine bakjes met gegrilde mais van de BBQ of rauwkost bij en je vega street food party is helemaal compleet!

De street food themaproducten zijn vanaf 15 augustus 2019 verkrijgbaar bij alle Lidl winkels. Sla snel je slag, want voor deze actie geldt op=op!


Print

Recept: Broodje Pulled Mushroom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit broodje pulled mushroom is een vegetarisch variant op het festival broodje pulled pork! Met gebakken champignons maak je een overheerlijk vega burger die heel gezond is! Met Koreaanse bbq marinade, gebakken uien en avocado!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram (kastanje) champignons,
  • 200 gram paddestoelenmix, bijv. enoki, shitake, oesterzwam,
  • 4 eetlepels Korean style BBQ marinade van Lidl,
  • 2 uien,
  • 6 Black Sesame Buns van Lidl,
  • 2 rijpe avocado’s
  • handje verse spinazie,
  • 6 eetlepels mayonaise,
  • bakboter of olie,
  • 6 burger prikkers van Lidl.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de champignons en paddestoelen schoon en meng deze met 3 eetlepels Korean style BBQ marinade van Lidl. Verdeel de champignons gespreid over de bakplaat en rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven.
  3. Ondertussen pel en snijd je de uien in ringen. Verhit een beetje bakboter of olie in een pannetje en bak hierin de uienringen glazig. Voeg 1 eetlepel Korean style BBQ marinade toe en laat de uien gedurende 5 minuten op laag vuur zacht worden.
  4. Lepel de avocado’s uit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de Black Sesame Burger Buns doormidden en besmeer met mayonaise. Verdeel vervolgens de spinazie over de onderste helften.
  5. Zodra de oventijd van de champignons erop zit dep je ze een beetje droog met een stuk keukenpapier en ‘trek’ je met 2 vorken de champignons in fijne stukken. Zo gemakkelijk is het om pulled mushrooms te maken.
  6. Verdeel de paddestoelen over de broodjes, top af met de gebakken uien en tot slot wat plakken avocado.  Leg de bovenste helft van de Black Sesame buns er op en steek er een burger prikker doorheen om mooi bij elkaar te houden. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de pulled mushrooms ook bereiden in een ovenschaal op de barbecue. Houdt hiervoor dezelfde temperaturen en bereidingstijd aan. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Lidl Nederland. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago