Print

Recept: Broodje Pulled Mushroom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit broodje pulled mushroom is een vegetarisch variant op het festival broodje pulled pork! Met gebakken champignons maak je een overheerlijk vega burger die heel gezond is! Met Koreaanse bbq marinade, gebakken uien en avocado!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram (kastanje) champignons,
  • 200 gram paddestoelenmix, bijv. enoki, shitake, oesterzwam,
  • 4 eetlepels Korean style BBQ marinade van Lidl,
  • 2 uien,
  • 6 Black Sesame Buns van Lidl,
  • 2 rijpe avocado’s
  • handje verse spinazie,
  • 6 eetlepels mayonaise,
  • bakboter of olie,
  • 6 burger prikkers van Lidl.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de champignons en paddestoelen schoon en meng deze met 3 eetlepels Korean style BBQ marinade van Lidl. Verdeel de champignons gespreid over de bakplaat en rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven.
  3. Ondertussen pel en snijd je de uien in ringen. Verhit een beetje bakboter of olie in een pannetje en bak hierin de uienringen glazig. Voeg 1 eetlepel Korean style BBQ marinade toe en laat de uien gedurende 5 minuten op laag vuur zacht worden.
  4. Lepel de avocado’s uit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de Black Sesame Burger Buns doormidden en besmeer met mayonaise. Verdeel vervolgens de spinazie over de onderste helften.
  5. Zodra de oventijd van de champignons erop zit dep je ze een beetje droog met een stuk keukenpapier en ‘trek’ je met 2 vorken de champignons in fijne stukken. Zo gemakkelijk is het om pulled mushrooms te maken.
  6. Verdeel de paddestoelen over de broodjes, top af met de gebakken uien en tot slot wat plakken avocado.  Leg de bovenste helft van de Black Sesame buns er op en steek er een burger prikker doorheen om mooi bij elkaar te houden. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de pulled mushrooms ook bereiden in een ovenschaal op de barbecue. Houdt hiervoor dezelfde temperaturen en bereidingstijd aan.