Voorgerechten

15x Borrelhapjes voor Oud en Nieuw

Ik heb wel weer zin in een (klein) feestje, jullie ook? En met Oud & Nieuw bijna voor de deur heb ik hier maar liefst 15x Borrelhapjes recepten om de (lange) avond mee door te komen. Je wilt het zelf immers zo gemakkelijk mogelijk maken op deze avond zodat je tijd vrij hebt voor familie of vrienden of zelfs je voor een Netflix marathon 🙂 Wat jij wilt, want lekker wordt het in ieder geval.


Met borrelhapjes in de feeststemming komen

Een borrelplank is een prima manier om die lange Oudjaarsavond te beginnen en door te komen. En met heerlijke borrelhapjes zit iedereen meteen in de juiste feeststemming! Dus ik verzamelde maar liefst 15x borrelhapjes voor Oud en Nieuw. Stuk voor stuk losse recepten om van te genieten, maar de liefhebber kun je ook aan de slag met een van deze 8x Internationale borrelplank recepten!

In een mum van tijd borrelhapjes voor oud en nieuw

Je draait deze borrelhapjes voor oud en nieuw namelijk in een mum van tijd in elkaar. Handig als je op Oudjaarsdag nog moet werken bijvoorbeeld. En omdat ze zowel warm als koud gegeten kunnen worden, kun je nog urenlang genieten van een borrelplank voor oud en nieuw! Ik heb maar liefst 15 verschillende borrelhapjes en aperitivo gerechten voor jullie op een rijtje gezet, dus dat moet vast genoeg inspiratie geven voor aankomend weeken! Serveer er desnoods een lekker (gezond) soepje vooraf bij. En laten we natuurlijk de feestelijke cocktails en drankjes niet vergeten om hierbij te serveren:

Eet smakelijk in ieder geval en natuurlijk een hele fijne jaarwisseling! Groetjes, Betty.

15x Borrelhapjes voor Oud en Nieuw:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Arancini met mozzarella (V)

Deze Arancini met mozzarella (risotto balletjes) zijn ontzettend lekker! En die moet je gewoonweg een keertje proeven… Je maakt ze met (leftover) risotto, een bolletje mozzarella in het midden en een knapperige korst van Parmezaanse kaas.


2. Avocado dip trio (V)

Avocado’s zijn supergezond en zijn ook een prima basis voor een fijne dip. Serveer simpelweg stukjes groente, naanbrood of pita broodjes met dit trio van avocado dips en maak er een gezellig en kleurrijk feestje van.


3. Borrelbrood met chorizo en kaas

Dit is een heerlijk broodje om met elkaar te delen! En hij staat perfect op tafel voor tijdens een borrel, als tapas of aperitivo en is heerlijk om in je soep te dippen. Ik heb het over borrelbrood met chorizo en kaas. Zo makkelijk te maken dat je hem zeker met de jaarwisseling op tafel wilt zetten.


4. Camembert in brood (V)

Met een gegrilde camembert uit de oven maak je heel wat mensen blij. Iedereen houdt er van om stukjes groenten, brood of fruit te dippen in gesmolten camembert. Bij dit recept wordt het kaasje afgebakken in een heel brood voor de ultieme borrelplank ervaring.


5. Flammkuchen met speck & ui

Ben jij ook zo’n fan van Flammkuchen recepten? Uiteraard kun je hiervoor een kant-en-klare rol flammkuchen deeg uit de koelvak van je supermarkt gebruiken. Maar je kunt deze deegbodem ook zelf maken met slechts een paar standaard ingrediënten. Deze Duitse Klassieke flammkuchen met spek en ui is waarschijnlijk de grootste favoriet van velen!


6. Polpette met spinazie

Wil je lekkere Italiaanse borrelhapjes voor Oud & Nieuw serveren? Deze gefrituurde ricotta balletjes met spinazie zijn dan precies wat je zoekt! Een lekker vegetarisch hapje met twee soortenkaas. Deze polpette dit ricotta serveer je tevens met een beetje tomatensaus. Geniet er van!


7. Plaatpizza met proscuitto en olijven

Voor de liefhebbers van pizza is deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza om te delen!


8. Tostada’s met pulled jackfruit (V)

Je kent ongetwijfeld al heel veel soorten Tex Mex recepten met tortilla wraps. Opgerold, opgevouwen en van softtaco’s tot buritto, fajita en enchilada’s. Maar de krokante tostada hoort hier uiteraard ook bij. Tostadas zijn in feite een gefrituurde of gegrilde (mais) tortilla, die je ook als een soort ‘cracker’ eet. Heerlijk met ‘pulled’ jackfruit en knapperige groenten met limoen.


9. Mini worstenbroodjes met knakworst

Deze mini worstenbroodjes met knakworst zijn zo makkelijk om te maken. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! Een hele lekkere en makkelijke snack voor Oud & Nieuw!


10. Knoflook Garnalen

Hoewel deze knoflook garnalen beter bekend staan als tapas, zijn ze ook verrukkelijk met bubbels tijdens oud&nieuw viering. Serveer er krokante toast bij, schep hier een beetje garnalen op en smikkelen maar. Ook lekker voor erbij: gemarineerde champignons!


11. Italiaanse Bruschetta

Deze zelfgemaakte bruschetta van Ciabatta brood zijn de perfecte basis voor borrelhapjes met paddenstoelen, prosciutto en mozzarella topping. Daarnaast vullen ze ook nog eens lekker, wees gewaarschuwd: hier blijf je van eten!


12. Zalm mousse dip

Bij familie in Canada stond wekelijks een zalm mousse dip op tafel, want gerookte zalm vind je aan de Canadese kust in overvloed! Het is een heel eenvoudig recept van zalm en roomkaas maar zo eentje waar van blijft eten! Een heerlijk borrelhapje met vis dus!


13. Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en pulled chicken

Ga jij oud & nieuw vieren met een groot gezelschap? Dan moet je echt deze nachos met pulled chicken te maken! Hiervoor vul je dus een hele ovenschaal met tortilla chips en een snelle pulled chicken topping, die je vervolgens alleen nog maar even in de oven dient te schuiven. Daarna mag je volop gaan genieten ervan.


14. Kroketjes met serranoham

Wederom een heerlijke tapas als borrelhapje. Aangezien wij Nederlanders goed bekend zijn met kroketten maken, zullen jullie deze Spaanse tapas: Croquetas de Jambon (met spaanse ham) ook goed kunnen waarderen denk ik.


15. Pizza Rolls met parmaham en mozzarella

Een tot slot weer een pizza hapjes,maar dan heerlijke pizzarolls met parmaham en mozzarella. Zo ontzettend lekker maar bovenal makkelijk om te maken. No stress, wel lekker genieten tijdens de jaarwisseling! Daarom mogen deze niet ontbreken in dit lijstje met borrelhapjes voor Oud & Nieuw.


BONUS: 8x Wereldse borrelplanken

Combineer diverse borrelhapjes tot een complete borrel plank om van te smullen. Omdat we nu eenmaal houden van themafeestjes bij Betty’s Kitchen, hebben we hier 8x Wereldse borrelplanken op landen thema op een rijtje gezet.


Tot zover mijn favorieten borrelhapjes voor Oud en Nieuw of elke andere feestgelegenheid. Wat serveren jullie het liefst tijdens Oud en Nieuw ?

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 15x borrelhapjes voor Oud& Nieuw wilt maken!

(Bron header foto)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago