Tijdens deze zomerse dagen kan ik zo intens genieten van (pittige) streetfood recepten uit eigen keuken. Deze Tostada elote zijn krokant gebakken streetfood taco’s met pittige toppings en verschillende bereidingen van mais (=elote). In Mexico is mais onmisbaar in de keukens dus dit gerecht is echt een ode aan het land! En daarnaast zijn deze knapperige taco’s ook gewoon ontzettend lekker!
Dit gerecht at ik voor het eerst bij restaurant The Streetfood Club in Utrecht en het is ook nog eens compleet vegan en glutenvrij! Tostada zijn krokant gebakken (streetfood) taco’s. Je kunt de kleine tortilla’s frituren in olie en frituurpan. Maar je kunt ze ook aan beiden zijden bestrijken met olie en bakken op een bakplaat in de oven of op de barbecue. Neem hier maar eens een kijkje bij een eerder recept en video voor tostadas maken met pulled jackfruit. Ter variatie deel ik onderstaand vegan recept voor Tostada Elote en dan een versie voor op de barbecue.
Fan van de Mexicaanse keuken? Check hier alle echte Mexicaanse recepten en tevens gerechten uit de TexMex keuken met Texaans-Amerikaanse invloeden op een rijtje.
Wij hebben een grote Campingaz gasbarbecue en dat is net een kleine buitenkeuken. Zeker omdat ik er ook een paellapan en vaste bakplaat op heb liggen. Ideaal voor het grillen van (zachte) groenten. Tijdens een zomerse dag kreeg ik dan ook spontaan het idee om hier taco’s krokant op te bakken en dat was een geslaagde missie. Als pittige topping maakte ik de bekende TSFC hummus met mais klaar en top de tostada elote ook af met gegrilde babymais, pompoenblokjes en popcorn. Ik heb immers het TSFC kookboek liggen en daar vindt je dit recept ook in terug. In onderstaand recept heb ik het dus alleen aangepast voor gebruik op een barbecue. Heb je het boek van ‘The Streetfood Club nog niet in huis? Dan kun je hem hier bestellen:
Deze Tostada elote zijn krokant gebakken streetfood taco’s met pittige toppings en verschillende bereidingen van mais (=elote). Het is een vegan en tevens glutenvrij recept om van te smullen. Serveer als borrelhapje , voorafje of lichte avondmaal.
Voor de hummus:
Voor de tostada’s:
Toppings:
Extra:
Als eerste ga je de hummus maken.
Maak ondertussen de tostada’s:
Voor de groenten:
Serveren:
Buen Provecho!
Kun je niet de kleine streetfood mais taco’s verkrijgen? Gebruik dan een conventionele tortilla wrap van bloem. In deze video laat ik je zien hoe je hier zelf kleine streetfood taco’s van maakt en ze dus bakt tot tostada.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tostada Elote van The Streetfood Club uit Utrecht!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…