Ontbijt Recepten

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Dit weekend had ik zin om eens wat te spelen met mijn eten. Zo kom je vaak tot de meest verrassende combinaties en zo was ook deze tropische ontbijtpap met quinoa gegaard in kokosmelk met Earl Grey thee een heerlijke verrassing. Uiteraard moest ik dit recept dan ook delen met jullie!

Ontbijtpap met quinoa, kokosmelk en Earl Grey thee

Ik moet eerlijk bekennen dat er bijzonder weinig variatie zit in mijn ontbijt. Waar ik voor de lunch en het avondeten absoluut niet twee dagen achter elkaar hetzelfde wil eten, geldt dat voor mijn ontbijt dus niet. Zo eet ik ieder ochtend kwark met muesli of havermoutpap met plantaardige melk. En dan rijkelijk versierd met noten, zaden en diverse soorten fruit. Maar in het weekend of tijdens vakantie vind ik het lekker om eens te variëren, zoals nu. Ik hou echt van sterke, zwarte thee bij mijn ontbijt en dan het liefst Earl Grey. Het laten trekken van de earl grey ín de pap was een experiment en bleek succesvol. Het geeft de pap net wat meer geur en smaak door de bergamot in de thee. Dus bij deze een heerlijk recept voor een Tropisch quinoa ontbijt met Earl Grey thee.

Nog meer variatie recepten voor ontbijt pap

Ik heb de pap overigens geserveerd met verse gember, blauwe bessen en mango. Daarin kun je overigens variëren naar eigen wens: gebruik vooral fruit dat je nog hebt liggen of lekker(der) vindt! Ben jij ‘s ochtends wel te porren voor wat variatie in je ontbijt? Eerder maakten Betty en ik onder andere ook dit recept van Carrotcake havermoutpap en deze Suji ofwel griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit. Hoewel ik in mijn Tropische quinoa met earl grey thee maak, is deze Havermout cappuccino ontbijt met koffie ook heel erg lekker om mee wakker te worden. Speciaal voor diegenen die koffie boven thee verkiezen.


Print

Recept: Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor een verrassend tropische ontbijtpap gemaakt van quinoa met kokosmelk, earl grey thee en gember. Heerlijk met zoete mango en blauwe bessen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt gerecht

Ingredients

Scale
  • 100 gram quinoa
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 zakje earl grey thee
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl agave siroop of maple syrup (optioneel)

Toppings:

  • ½ mango, in stukjes
  • 25 gram blauwe bessen

Instructions

  1. Was quinoa altijd voor gebruik (net als rijst eigenlijk). Stop in een ruime kom en voeg koud water toe. Kneed het door met je vingers tot het water troebel wordt. Giet af met een zeef en vul daarna weer de pan met water. Herhaal het ‘wassen’ nogmaals. Laat daarna de quinoa goed uitlekken.
  2. Giet de kokosmelk in een steelpannetje en voeg hier tevens het water aan toe. Hang het theezakje erin. Je kunt het lipje van het theezakje aan de rand van de pan vastzetten met een knijper of knoop het koordje om het handvat van de pan.
  3. Voeg vervolgens ook de gewassen quinoa toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur zacht en laat de quinoa zachtjes garen. Haal na ongeveer 5 minuten het theezakje uit het water.
  4. Kook de quinoa in totaal 15 minuten. Proef en als de quinoa zacht is, is het gaar.
  5. Tijdens de kooktijd kun je alvast het fruit bereiden. Schil de mango en snij in grove stukken. Ook de verse gember schil je en rasp dit heel fijn.
  6. Schep de geraspte gember, chiazaad en eventueel zoetstof door de quinoa pap. Serveer de pap met de stukken mango en blauwe bessen (of ander fruit) er overheen. Je kunt de pap zowel lauwwarm als koud serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit Tropisch quinoa ontbijt met earl grey thee.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago