Op zoek naar lekkere recepten voor taco’s, nacho’s, burrito’s of meer? Ik verzamelde maar liefst 15x favoriete Tex Mex recepten om heerlijk van te smullen! Dus zet vanavond pure comfortfood op tafel!

Heel veel verschillende Tex Mex recepten online

Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat ik dol ben op de Tex Mex keuken! Niet voor niets ben ik ambassadeur van Santa Maria, liggen er bij mij steevast tortilla wraps in de voorraadkast en vind je op deze site heel veel verschillende Tex Mex recepten terug. Van (soft) taco’s, nacho’s, burrito’s, fajitja’s tot enchilada’s en meer. Neem ook zeker even een kijkje bij deze 10x Tex Mex bijgerechten om het feest aan tafel helemaal compleet te maken!

TIP van Betty: bekijk eens de food serie ‘Las Cronicas del Taco’ op Netflix en leer alles over de verschillende soorten (soft) taco’s die in Mexico gegeten worden.

Ontdek de Texaanse-Mexicaanse keuken

Velen vinden hun oorspong in Mexico, maar deze keuken is eigenlijk pas echt ontstaan toen het grensgebied tussen de VS en Mexico begin 19e eeuw gekoloniseerd werd. Recepten werden aangepast of zelfs verbasterd naar versies met producten die in Amerika goed verkrijgbaar waren. Een heel groot verschil is bijvoorbeeld de tortilla wrap! In Mexico wordt deze van maismeel gemaakt, maar door de betere verkrijgbaarheid van tarwe in de VS wordt aldaar de tortilla gemaakt van bloem. Evenals vullingen met rundergehakt of kip, die weer erg verschillen van de vullingen zoals je deze in Mexico tegenkomt. Het is juist deze Texaanse-Mexicaanse keuken die wij hier in Nederland ook reeds diep in ons hart hebben gesloten en welke garant staat voor ware comfort food. Ik zette 10 favorieten van deze site op een rijtje zodat jullie ook lekker mee kunnen smullen uit deze keuken. Welk Tex Mex recept is jouw favoriet?


15x Tex Mex recepten:

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. BBQ Beef Brisket

Een beef brisket is een geweldig stuk vlees en wij bereiden deze het liefst op de barbecue met een Tex Mex kruidenlaagje rondom! Snijd in plakken en serveer op softtaco’s met ijsbergsla, relish en blauwe kaas. Yummm!


2. Breakfast Burrito

In Amerika nam ik geregeld een Breakfast Burrito mee bij het ontbijt en at deze tijdens het hiken als een vroege lunch. Deze bomvolle wrap bevat namelijk eieren, vlees, avocado en sla. Heerlijk ook als anti-kater of hartig brunch ontbijt!


3. Chili con Carne

Een van de eerste TexMex gerechten waar ik ooit kennis mee maakte was een chili con carne! Deze stoofpot van gehakt, bonen en tomaten is makkelijk te maken en de versie uit de slowcooker is de best!


4. Chipotle Beef Taco’s

Heb je wel eens gedacht om stoofvlees op je taco’s te serveren? Deze Chipotle Beeft taco’s komen heel dicht bij het origineel in Mexico, waarbij rundvlees uren lang wordt gestoofd voor de lekkerste ‘pulled beef’ recepten. Wij vonden hem heerlijk om gewoon zo uit het vuistje te eten met maistortilla’s, avocado en pico de gallo!


5. Enchilada met Pulled Oats (V)

Naast de Pulled Pork en Pulled Chicken vind je nu een hele leuke nieuwe vleesvervanger in de koelschappen van de supermarkt. Namelijk Pulled Oats, gemaakt van oa. havermout. Het heeft een heerlijke vlezige structuur en is een goede vervanger voor dit vegetarische enchillada recept met bimi!


5. Fajita’s met halloumi (V)

Tex Mex wraps met gehakt of vleesvulling zijn natuurlijk al jarenlang bekend en geliefd onder het Nederlandse publiek. Maar het laatste jaar maken vegetarische wraps een opmars! Deze fajita’s met halloumi kaas blijkt een perfecte vervanger voor een stukje kip en mag niet ontbreken tussen deze 10x favoriete Tex Mex recepten!


7. Fish taco’s

Het laatste jaar zijn er behoorlijk wat streetfood restaurants bijgekomen en een ding dat je geregeld op de kaart tegenkomt zijn streetfood tacos. Dat zijn mini tortilla wraps die je gewoonweg uit het vuistje eet. Beleg de fish taco’s met krokante gebakken vis en bijvoorbeeld mango & avocado! Dat is pure streetfood!


8. Huevos Rancheros (V)

Tijdens de weekend brunch staan er bij ons thuis dikwijls eieren op verschillende wijzes op het menu. Deze Huevo’s rancheros zijn letterlijk eieren Tex Mex style, dus met een pittige tomatensaus en bonen. Het is een goed vullend gerecht maar wel eentje waar heel de familie van kan genieten. Niet voor niets hoort hij thuis tussen deze favoriete Tex mex recepten.


9. Nacho’s met Pulled Chicken

Al sinds jaren kun je hier op de site terecht voor overheelijke ovenschotels met nacho’s. Afgetopt met een heerlijke portie kaas, vlees of kip en natuurlijk Tex Mex smaakmakers zoals bonen, jalapenos en mais. Deze nacho’s met pulled chicken zijn grote fan tijdens onze borrels en heerlijk om te dippen in guacamole of zure room!


10. Taco’s met gehakt

Dit was het allereerste Tex Mex recept dat ik voor Santa Maria ontwikkelde! Hun taco kruiden in combinatie met gehakt en mais bleek een gouden combinatie. Wat dit recept voor taco’s met gehakt en mais is momenteel nog steeds heel populair en wordt vaak opgezocht op de site.


11. Taco’s met pittige kip

Slinger jij binnenkort de barbecue aan? en hou je van pittige gerechten? Dan zijn deze taco’s met pittige kip misschien wel iets voor jou? Knapperige tortilla schelpen met een pittige kip vulling! Dit is op en top Tex Mex keuken om van te genieten!


12. Taco’s met ‘refried beans’

Peulvruchten zijn eiwitrijk en zitten boordevol vezels! Ze zijn dan ook een geweldig alternatief voor een stukje vlees. Deze taco’s vulde ik dan ook met ‘refried beans‘ ofwel ‘ opgebakken bonen’ en maakte zo een mooie vegetarische Tex Mex maaltijd om van te smullen!


13. Taco’s met zoete aardappel (V)

Dankzij heerlijke food programma’s op Netflix, wordt deze dame geregeld verrast met een overheerlijk recept! Deze vegetarische taco’s met zoete aardappel en feta vind je op de kaart in Los Angeles en ik was verkocht na slechts 1 hap. Je serveert ze met een zoet-pittige homemade amandelsalsa (tip!)


14. Tuna Melt Nacho’s

In de States het een broodje Tuna Melt een zeer gewaardeerde take away of lunch sub met tonijn en kaas uit de oven. Deze Tuna Melt Nacho’s zijn dan een logisch vervolg en verrukkelijk Tex Mex recept!


15. Vegetarische Enchilada’s met mais (V)

En tot slot nog een heerlijk Tex Mex gerecht en deze bereid je in de oven. Enchiladas zijn gevulde wraps met bijvoorbeeld groente, vlees of kip. Leg de wraps in een ovenschaal, overgiet met tomatensalsa en geraspte kaas en je zet binnen een mum van tijd een soort Tex Mex lasagne op tafel. Heerlijk!


16. Quesadilla met pompoen (V)

Vlezige groentesoorten zoals zoete aardappel en pompoen doen het heel goed in vegetarische recepten. En dit recept voor Quesadilla met pompoen is dan ook om van te smullen!


Tot zo ver mijn 15 favoriete Tex Mex recepten van dit moment. Uiteraard vind je nog meer heerlijke recepten uit de Tex Mex keuken hier op de site dus geniet er heerlijk van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze 15x Tex Mex recepten!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik lees eigenlijk nooit foodblogs, maar ik werd aangetrokken door het enthousiasme waarmee de recepten zijn geschreven. Leuk dat er zoveel variaties te proberen zijn, anders dan alleen maar de "standaard" chili of quesadilla's met gehakt en kaas!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago