Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Ik maakte deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien. Alleen nog een cappuccino erbij en het feest kan beginnen!

Poffertjes met Speculoos pasta maken

Poffertjes maken is niet moeilijk, je dient alleen over een poffertjes bakplaat te beschikken. Het basis beslag voor poffertjes is heel eenvoudig en bestaat vaak uit ingrediënten die je toch wel in huis hebt. Maar de echte liefhebbers gaan natuurlijk lekker variëren met diverse smaakmakers en toppings. Mijn kids zijn dol op Lotus Speculoos koekjes en de gelijknamige speculoospasta als broodbeleg. Dus bedacht ik een lekker ontbijt recept voor Speculoos Poffertjes met speculoos pasta en aardbeien. Deze wil jij vast ook proeven!

Nog meer Hollandse poffertjes recepten

Als je eenmaal het basisrecept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien nog veel meer variëren met deze Hollandse lekkernij? Dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel en rozijnen zijn bij ons thuis ook grote favoriet! Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast kun je poffertjes ook een tikkeltje hartig als lunch serveren zoals bij deze oranje poffertjes met pompoen. En binnenkort komt er ook nog een heerlijk recept voor Oreo Poffertjes op de website dus geniet van als die Hollandse poffertjes recepten op deze site! Ook lekker: deze havermout baked oats met Speculoos!


Heb je deze al in huis?



Print

Recept: Speculoos Poffertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Maak eens deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien, Lotus biscuits en warme speculoospasta. Dat wordt smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: voor 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram (patent)bloem
  • 1 el vanille suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 225 ml volle melk
  • 20 gram roomboter, gesmolten
  • (zonnebloem)olie, voor het bakken

Toppings:

  • Lotus Speculoos biscuits,
  • Speculoos pasta
  • aardbeien

Instructions

  1. Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Kluts het ei met de melk en giet samen bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer tot slot de gesmolten boter er doorheen. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
  2. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje plantaardige olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het poffertjes beslag. Wacht 1 – 2 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
  3. Schep de speculoospasta in een kommetje en smelt (steeds per 10 seconden) in de magnetron. Lepel de warme pasta over je bord met poffertjes. Verkruimel naar wens Speculooskoekjes en bestrooi hiermee de speculoospoffertjes. Serveer met verse aardbeien.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.comMocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago