Pasta Recepten

Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk.  En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas.

Pasta met blauwe kaas maken

Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor het kaasmerk Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig recept voor pasta met pittige blauwader kaas. Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas dan alleen een kaasplankje maken. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht van tagliatelle met blauwe kaas helemaal in balans brengt.

Castello Danablu Crumbled

Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel. En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt. Maar je maakt er dus ook dit recept voor tagliatelle met blauwe kaas mee.

Nog meer recepten met blauwe kaas om van te smullen:

Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met blauwe kaas!


Print

Recept: Tagliatelle met blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een snel en eenvoudig recept voor pasta met een blauwader kaas als saus. Deze kaassoort is wat pittiger van smaak, maar combineert heel goed met bijvoorbeeld zoete paprika en balsamico azijn.  Probeer dus een zeker dit recept voor Tagliatelle met blauwe kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram pancetta (of gebruik katenspek)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 (oranje) paprika
  • 200250 gram verse fettuccine pasta
  • 70 gram Castello Danablu Crumbled
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 eetlepel rode balsamico azijn
  • handje rucola
  • verse basilicum blaadjes

Instructions

  1. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
  3. Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
  4. Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met  Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago