Nu het buiten waterkoud aan het worden is, slaat bij mij de zin in comfort food juist toe. En hoe lekker is het dan om je tanden in een flink bord met pasta te zetten. Check hier 10x pasta recepten met vlees op een rijtje! Met vlees of vis of kip. van tagliatelle, mac n cheese tot lasagne en stoofvlees

Ik denk dat pasta recepten toch wel onze favoriete doordeweekse maaltijden zijn. Want pasta staat in een mum van tijd op tafel en iedereen is er dol op! Wist je dat er voor elke pasta soort zelfs een bijpassende pastasaus is. Lees er alles over in dit artikel! Tijdens de koudere dagen geef ik graag de voorkeur aan dikkere sauzen met bijvoorbeeld vlees want daar warm ik zo lekker bij op! Ik zette dan ook 10x pasta recepten met vlees voor jullie op een rijtje! Serveer bij je pasta gerust nog een simpele groene salade. En in Italie krijg je er zelfs een stuk (stok)brood bij om je saus na afloop lekker op te deppen! Eet je overigens liever vegetarisch? Geen probleem, check dan even hier 10x vegetarische pasta recepten om van te smullen! Bon apetito!


10x Pasta recepten met vlees:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Lumaconi al Ragu

Jumbo schelpen, oftewel Lumaconi  zijn uitermate geschikt voor een dikke en grove saus: die gaat namelijk zo heerlijk in de holtes zitten. Deze serveer ik dan ook het liefst met een Ragu, dat is een tomatensaus met gehakt en grove groente. Wees bereid om een flinke hap uit dit gerecht voor pasta al ragu te nemen!


2. Spaghetti alla Carbonara

Dit klassieke pasta recept met ei en spek is zaligmakend. Fluweelzacht en lekker zout tegelijkertijd..   (You had me at bacon..) Om de Spaghetti carbonara wat meer bite te geven voeg ik altijd wat extra partjes champignons toe, puur om het wat meer vullend te maken, maar je kunt ze ook gerust achterwege laten hoor.


3. Rigatoni all’ Amatriciana

Ik ben echt dol op spek! Zodra het de hete pan raakt en die heerlijke geur loskomt, dan ben ik verkocht! Dit pasta recept is zo simpel en met slechts een paar ingrediënten zet je een heerlijke pasta op tafel. De pasta all’ Amatriciana is een klassieker uit het stadje Amatrice (Noord Italie) met spek en rode peper!


4. Lasagne met worst en aubergine

Lasagna maken is vaak een wat tijdrovend klusje, maar het resultaat is altijd geweldig! Deze variant Lasagna met worst en aubergine komt regelmatig voorbij bij ons thuis en is echt verrukkelijk!


5. Tagliatelle pasta met zalm en boursin

Wil je eens een lekkere pasta met vis maken? Dan is deze tagliatelle met zalm en boursin kaas een echte aanrader. Ik voeg nog extra doperwtjes toe om hem wat meer groentevulling mee te geven.


6. Mac ‘n Cheese

Dit is misschien wel het meest bekende pasta gerecht uit de States! Deze macaronischotel met kaas en ham wordt ook wel Mac’n cheese genoemd. De simpele combinatie blijkt een favoriet van velen en mag daarom ook niet ontbreken op dit lijstje met pasta recepten met vlees.


7. Tagliatelle met citroen en ‘Parmesan Chicken’

In mijn poging om een kipgerecht in de oven te bereiden in een krokant jasje, maakte ik ‘Parmesan Chicken‘ klaar. Maar al die kip en kaas had een frissen tegenhanger nodig en dat werd dus tagliatelle met citroen en paddetoelen. Dit gerecht is echt verrukkelijk geworden!


8. Lasagna Bolognese

Jaaaa deze lasagne is echt grote favoriet bij velen! Een ovenschotel van lasagna met Bolognese saus, oftewel gehakt, tomaten en lekker volgestopt met groenten!


9. Pappardelle met stoofvlees

Dit gerecht is echt mijn favoriet en bestel ik regelmatig bij restaurant Spaghetteria in Utrecht. Maar pasta met stoofvlees maak je natuurlijk ook gewoon zelf thuis klaar! Lekker met dikke pappardelle pasta!


10. Fusili met Caponata en gehakt

Wellicht heb je wel eens van de bekende Italiaanse Aubergine stoofschotel caponata gehoord? Je smoort aubergines heerlijk zacht in azijn voor een ware smaakexplosie. Ik maak hem regelmatig als saus met gehakt en gedraaide fusili pasta. Ja dit gerecht is heerlijk!


Tot zo ver mijn 10 favoriete pasta recepten met vlees. Ik ben benieuwd welk recept jij graag willen proberen? En mocht je misschien nog een leuke tip hebben voor een typische of gewoon heel lekker pasta gerecht, laat het me dan weten! Bekijk hier al onze pasta recepten op een rijtje.

Groetjes,
Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als een van deze 10x pasta recepten met vlees wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago