Travel

Reisblog West USA – dag 17: PCH1, Santa Barbara, Malibu, Los Angeles

Na onze overnachting in San Simeon, zetten wij vandaag de reis voort richting Los Angeles. Over de pittoresque PCH1 langs de kust van California zakken wij af naar de City of Angels. Maar niet voordat wij nog een paar plekken hebben bezocht zoals: Santa Barbara en Malibu ! Lees mee:

(Bron foto: Wikipedia)

Hearst Castle

Zoals ik jullie in het vorige dagboek al verteld is het plaatsje San Simeon niet zo heel groot, maar je vind hier wel een mooie bezienswaardigheid in de buurt, namelijk Hearst Castle. Dit is het grote landhuis van voormalig krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het huis is vandaag de dag opengesteld voor publiek en zo kun je een kijkje komen nemen in de grote kunst collectie of je vergapen aan een van de vele imposante vertrekken en zwembad van dit paleis.

Morro Bay

Rijden we vervolgens verder over de PCH1 naar L.A. dan kom je een badplaats met een heel breed en uitgestrekt strand tegen. Middenin de oceaan doemt de Morro Bay Rock op, die zowel prachtig als grillig tegelijk is. Dit is een fantastische plek om lekker te wandelen door het zand of om te zonnen, maar ook om te gaan vissen, fietsen, kajakken of surfen.

(bron foto: Team Scarborough.com)

Santa Barbara

Wij vervolgen de reis naar Santa Barbara, een kustplaats die gesticht is door Spaans Franciscanen. Dit is vooral te merken aan de aan de bouwstijl van de huizen in deze prachtige plaats. De haven met de grote pier zijn natuurlijk de meest toeristische trekpleisters van dit gebied. Parkeer je auto dus in de buurt van het strand en ga lekker wandelen over de pier. Je vind hier verschillende (vis)restaurants, vissers en boottochtjes.

Wij gaan lunchen bij Longboard’s Grill, waar we lekker in het zonnetje zitten op het dakterras. Een tip: neem zonnebrand mee! Dylan gaat uiteraard weer aan de hamburger, maar ik ga voor een portie Fish ‘n chips met Amerikaanse koolsalade. Nog een aanrader in Santa Barbara is Brophy’s Bros met hele fijne ‘ seafood’  gerechten, maar deze ligt wat verder weg van de pier.

Malibu

Na Santa Barbara komen wij een wel heel bekend plaatje tegen langs de PCH1 weg, met de bekende strandwachters huisjes van Baywatch! Deze serie is opgenomen in Malibu, wat zo’n 20 miles voor Los Angeles ligt. Met aan de ene kant Malibu Beach en aan de andere kant de Santa Monica mountains, kun je hier heel wat prachtige huizen bekijken die op de heuvels en aan het strand liggen. Wat een kasten! Het is immers niet voor niets dat sterren als Cher, Halle Berry, Julia Roberts en Nicolas Cage hier een verblijfplaats hebben. Ik heb nog voor je rondgekeken, maar ik zag toch echt geen Pamela Anderson in rode badpak meer rondlopen.

Malibu Rocky Oaks Estate

Doordat ons appartement zich aan de ‘ bovenkant’  van L.A. bevind, besluiten wij om niet dwars door de stad Los Angeles heen te rijden. Het spitsuur is inmiddels aangebroken, dus wij nemen een alternatieve route vanaf Malibu omhoog over de N9 naar de 101 Freeway (Ventura Fwy). En dan zien we toch wel een heel ander stukje van Los Angeles:  namelijk Vineyard Country… Diverse wijngaardes waar natuurlijk Californische wijnen gemaakt worden. De meest opvallende was toch wel de Malibu Rocky Oaks Estate, met een gigantische villa bovenop de berg. Ik zou toch best wel lid willen worden van hun wijnclub.

 (bron foto: shop Commons.com)

The Commons at Calabasas

Het laatste wat je wilt met het verkeer in Los Angeles is continue in de file staan. Helaas hadden wij op de 101 toch nog te maken met het nodige spitsuur, dus we besluiten om bij een gigantisch winkelcentrum te stoppen en alvast een hapje avondeten te gaan halen. Bij de Commons at Calabasas vind je een aantal restaurantjes, supermarkt en winkels. Het staat temidden van de bekende Calabases wijk en Hidden Hills waar ook veel beroemdheden een huis hebben. (van de Kardashians, maar ook Miley Cyrus en The Weekend.)

Wij besluiten om een hapje te gaan eten bij The Corner Bakery Cafe, waar men diverse broodjes, soepen, pasta’s en salades serveert. Doordat het vrijdag avond is, lijkt het haast alsof heel Los Angeles hier zit, zo druk was het. Hele families zaten lekker te smikkelen en er werden zelfs vrij-mi-bo’s gehouden op het terras naast ons. Wij doen hier ook meteen onze boodschappen voor in het appartement en kunnen daarna zonder problemen weer doorrijden naar ons appartement.

Ons Air BnB Appartement in de Hollywood Hills

Tijdens ons meerdaagse verblijf in Los Angeles verblijven wij in een Air BnB appartement in de Hollywood Hills. Gelegen net boven West Hollywood, aan de voet van de Hills, en nabij de I101 Freeway. Wij hebben juist voor een appartement in deze buurt gekozen omdat wij dan dicht bij alle bezienswaardigheden zitten en het is tevens een rustige buurt. Dus laat dit adresje (of buurt) een goede aanrader zijn als jouw planning er voor volgende dagen net zo uitziet als die van ons.

ps. Ben je nog geen gebruiker van AirBnB, registreer je dan via de volgende link, en je ontvangt direct travel tegoed voor een eerste boeking, in een willekeurige stad, via AirBnB. Altijd mooi meegenomen!

Naast het appartement is een prive parkeerplaats voor de bewoners, dus de auto konden wij wederom gratis parkeren en dat scheelt enorm in de parkeerkosten, zeker in LA. Na het uitladen draaien we nog even een wasje, want we hebben een wasmachine en droger tot onze beschikking! Dan is het tijd voor een wijntje op ons terras met uitzicht op de Hollywood Hills en kan ik niet wachten om de komende dagen deze stad te gaan ontdekken! Tot de volgende update dus!

p.s. vandaag hebben wij 280 miles afgelegd (ca. 450 KM)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago