Het is weer een Meatless Monday en deze keer gaan we aan de slag met een verrukkelijke vegetarische pasta! We maken er een beetje herfst in een bord van door verse pasta met salie boter, paddenstoelen en geroosterde pijnboompitten te serveren. Dat is heel erg lekker met een burrata on top! Geloof mij, hier ga je van smullen!
Ik ben iedere keer weer verbaasd over de eenvoud van vele Italiaanse gerechten die heerlijk smaken. Door te werken met kwalitatief goede en verse ingrediënten kun je op een hele simpele manier een verrukkelijke maaltijd op tafel zetten. Zo ook deze eenvoudige pasta met salieboter. Helaas heb ik geen keukenapparaat om zelf verse pasta te kunnen maken. De verse pasta die ik heb gebruikt komt dan ook gewoon uit de koeling van de supermarkt. In het recept hieronder zijn dan ook diverse mogelijkheden zoals het gebruik van tagliatelle of spaghetti, maar ook gevulde pasta’s zoals ravioli. Voor de rest gebruiken we geen vlees, maar is het wel heel lekker om deze pasta met salie boter en paddestoelen af te toppen met een burrata en pijnboompitten. Dan maak je er echt een volwaardige maaltijd van. Check hier nog veel meer lekkere recepten met burrata.
Wist je trouwens dat salie voedingsstoffen bevat die onder andere kunnen helpen bij het verminderen van o.a. stress en menstruatie- of overgangsklachten? Betty heeft thuis een hele struik met salie staan dus we hebben ook wat meer recepten voor je om van te genieten hoor. Mocht je dan ook een salie takje over hebben kun je hier thee van trekken. Maar daarnaast gewoon lekker gebruiken in de keuken, bij dit recept voor pasta met salie boter bijvoorbeeld. Maar salie is ook DE kenmerkende smaakmaker in de saltimbocca! Daarnaast gebruiken wij hem ook graag bij recepten met pompoen, zoals deze pompoen quiche met Italiaanse kruiden. Maar ook Betty’s pompoen gnocchi met salie boter! En is de smaak ook heerlijk te combineren met zelfgemaakte groente frieten! Geniet er heerlijk van dus!
Deze pasta met salie boter en gebakken paddestoelen is een overheerlijke en makkelijke maaltijd. De eenvoudige saus van boter en salie combineert goed met heel veel soorten pasta en maakt er eigenlijk een Italiaanse klassieker van. Top dit gerecht af met bijvoorbeeld een burrata of bolletje mozzarella en je hebt een verrukkelijke vegetarische pasta maaltijd!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
* Maak dit recept met een verse pasta naar keuze. Dat kan dus bijvoorbeeld tagliatelle lintpasta zijn. In dat geval zal ik hem dan zeker combineren met burrata voor de extra eiwitten en vetten. Maar een verse ravioli kan natuurlijk ook. Deze zijn al veelal gevuld met kaas, dus dan kun je de bol achterwege laten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze pasta met salie boter, paddestoelen en burrata.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ik zocht een doel voor mijn steeds groter wordende salieplantje en dit was een voltreffer. Heerlijk recept, volgens mijn man een van de lekkerste dingen die ik in tijden had gekookt.
Wat ontzettend leuk om te horen! En ja salie boter is verrukkelijk!
Maak ook eens saltimbocca bijvoorbeeld! https://bettyskitchen.nl/saltimbocca-van-kipfilet/
Héérlijk
Een heerlijk smaakvol gerecht. Ik zou bij a geheel vegetariër worden. En het is een goed doel voor mijn uitdijende saliestruik.
Dank je wel voor je reactie!
Wij hebben ook zo;n struik en die salieboter is verrukkelijk over pasta!