Pasta Recepten

Pasta met salie boter en paddenstoelen

Het is weer een Meatless Monday en deze keer gaan we aan de slag met een verrukkelijke vegetarische pasta! We maken er een beetje herfst in een bord van door verse pasta met salie boter, paddenstoelen en geroosterde pijnboompitten te serveren. Dat is heel erg lekker met een burrata on top! Geloof mij, hier ga je van smullen!

Eenvoudige pasta met salieboter

Ik ben iedere keer weer verbaasd over de eenvoud van vele Italiaanse gerechten die heerlijk smaken. Door te werken met kwalitatief goede en verse ingrediënten kun je op een hele simpele manier een verrukkelijke maaltijd op tafel zetten. Zo ook deze eenvoudige pasta met salieboter. Helaas heb ik geen keukenapparaat om zelf verse pasta te kunnen maken. De verse pasta die ik heb gebruikt komt dan ook gewoon uit de koeling van de supermarkt. In het recept hieronder zijn dan ook diverse mogelijkheden zoals het gebruik van tagliatelle of spaghetti, maar ook gevulde pasta’s zoals ravioli. Voor de rest gebruiken we geen vlees, maar is het wel heel lekker om deze pasta met salie boter en paddestoelen af te toppen met een burrata en pijnboompitten. Dan maak je er echt een volwaardige maaltijd van. Check hier nog veel meer lekkere recepten met burrata.

Nog meer recepten met salie

Wist je trouwens dat salie voedingsstoffen bevat die onder andere kunnen helpen bij het verminderen van o.a. stress en menstruatie- of overgangsklachten? Betty heeft thuis een hele struik met salie staan dus we hebben ook wat meer recepten voor je om van te genieten hoor. Mocht je dan ook een salie takje over hebben kun je hier thee van trekken. Maar daarnaast gewoon lekker gebruiken in de keuken, bij dit recept voor pasta met salie boter bijvoorbeeld. Maar salie is ook DE kenmerkende smaakmaker in de saltimbocca! Daarnaast gebruiken wij hem ook graag bij recepten met pompoen, zoals deze pompoen quiche met Italiaanse kruiden. Maar ook Betty’s pompoen gnocchi met salie boter! En is de smaak ook heerlijk te combineren met zelfgemaakte groente frieten! Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Pasta met salie boter en paddenstoelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Deze pasta met salie boter en gebakken paddestoelen is een overheerlijke en makkelijke maaltijd. De eenvoudige saus van boter en salie combineert goed met heel veel soorten pasta en maakt er eigenlijk een Italiaanse klassieker van. Top dit gerecht af met bijvoorbeeld een burrata of bolletje mozzarella en je hebt een verrukkelijke vegetarische pasta maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 10 gr salie (ongeveer 5 takjes)
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr verse pasta naar eigen keuze *
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr paddenstoelenmix (ik gebruikte oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons)
  • 50 gr rucola
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 burrata (optioneel)
  • Peper & zout

Instructions

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de verse pasta. Snij ondertussen de paddenstoelen wat fijner en pers de knoflook alvast uit. Ook snij of knip je de salie alvast fijn. Bereid de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de pasta gaar is, bewaar 2 el. kookvocht voor de saus.
  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zet nog even apart.
  3. Verwarm de boter in een ruime pan. Voeg de salie en paddenstoelen toe aan de boter. Roer goed door. Bak totdat de champignons lichtbruin beginnen te kleuren. Schep de verse knoflook en 2 el. van het kookvocht van de pasta erdoorheen.
  4. Voeg de verse pasta toe aan de salieboter en paddenstoelen, samen met de Parmezaanse kaas. Schep goed door, proef en voeg naar eigen wens nog peper en zout toe.
  5. Serveer de verse pasta met salieboter en met de rucola. Desgewenst snijd je een burrata door en serveer boven elke bord pasta een halve burrata. Hoe makkelijk kan het zijn? 😉

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

* Maak dit recept met een verse pasta naar keuze. Dat kan dus bijvoorbeeld tagliatelle lintpasta zijn. In dat geval zal ik hem dan zeker combineren met burrata voor de extra eiwitten en vetten. Maar een verse ravioli kan natuurlijk ook. Deze zijn al veelal gevuld met kaas, dus dan kun je de bol achterwege laten. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze pasta met salie boter, paddestoelen en burrata.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago