Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een simpel recept dat supersnel op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade!

Makkelijke Lo Mein Noodles recept

Je kunt elk soort vlees, gevogelte of zelfs garnalen gebruiken om dit Chinese recept met noedels te maken. Zorg er voor dat je het vlees van te voren bereidt en gaart – let wel: biefstuk mag nog rood zijn van binnen. En voeg deze na het wokken nog even toe om te mengen met de saus, noodles en groenten. Omdat sojasaus de kenmerkende saus is voor Lo Mein Noodles maken wil ik je adviseren goede kwaliteit sojasaus in huis te halen. Zelf ben ik enorm fan van de producten van Lee Kum Kee, die je gewoon in de supermarkt kunt vinden en de Rotterdamse Tomasu, maar daarvoor moet je waarschijnlijk naar een delicatesse winkel. Laat dit dus een goed basis recept zijn voor het maken van Lo Mein Noodles en varieer er gerust op los!

Dit recept voor Lo Mein Noodles is een klassieker uit de Chinese keuken en er gaat een heuse symboliek schuil achter het eten ervan! Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest.

Nog meer Chinese recepten om van te smullen

Wij zijn thuis echt dol op de Chinese keuken en die is wel een tikkeltje anders dan wat je bij de afhaal chinees aantreft. Ga zelf ook lekker aan de slag met dit recept voor de makkelijke Lo Mein Noodles maken. Maar uiteraard hebben we nog meer Chinese recepten om van te smullen. Wat dacht je namelijk van deze kip in oestersaus met broccoli of deze vegetarische Tjap Tjoy met tofu? Die zijn heel erg lekker en zitten boordevol groenten! Deze eieren in pittige Szechuansaus zijn ook een heerlijk Chinees bijgerecht! En op nummer drie staat toch wel de kip in zoetzure saus, die me zelfs heel veel aan Koe Loe Kai doet denken. En uiteraard mogen de Chinese loempia’s ook niet ontbreken, want die zijn grote favoriet van velen! Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.


Print

Recept: Lo Mein Noodles (met biefstuk)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een soort tjap tjoy maar dan met noedels. Dit simpele gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade! En daarnaast niet verplicht, maar je kunt ook biefstuk, kip of garnalen toevoegen aan het recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr biefstuk
  • 180 gr ramen noodles
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 baby paksoi, in stukken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 2 bosuien, in ringen,
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • neutrale olie om in te bakken

Voor de saus:

  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el Shaoxing rijst wijn (of gebruik Mirin of sherry)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl suiker

Instructions

  1. Breng als eerste een pannetje water aan de kook voor de noodles. Volg de bereidingstijd op de verpakking. Giet ze daarna af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken.
  2. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus samen en zet apart.
  3. Verwarm een beetje olie in een wok op hoog vuur en bak de hele biefstuk rondom kort maar krachtig aan. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd daarna in dunne plakjes.
  4. Verwarm een extra eetlepel olie in de wok en voeg hier de champignons, het ‘witte’ gedeelte van de paksoi, paprika en wortel aan toe en wok dit gedurende 1-2 minutenop hoog vuur.
  5. Voeg daarna het ‘groen’ van de paksoi, de bosui en knoflook toe en wok ook mee gedurende 1 minuut. Schenk de saus erbij en roerbak het geheel goed door gedurende een paar minuten.
  6. Haal de noodles een beetje los met je vingers en voeg toe aan de pan. Stop de plakjes biefstuk er ook bij. Gebruik een wokspatel om het geheel goed door te husselen zodat de noodles en het vlees ook wat van de saus meekrijgen. TIP van Betty: gebruik twee eetstokjes om de noodles wat uit elkaar te trekken en rond te roeren in de pan. Serveer de lo mein noodles met biefstuk direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog veel restjes groenten in je koelkast? Dan kun je deze waarschijnlijk wel kwijt in dit makkelijk noedel gerecht. Niet alleen paksoi en paddestoelen smaken heerlijk in Lo Mein noodles, maar ook Chinese kool, bimi & broccoli, peultjes of spinazie. Voeg het gerust toe en hou circa 200 gram roerbakgroenten per persoon aan.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van Lo Mein Noodles!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago