De blaadjes zijn verkleurd en de bomen beginnen al helemaal kaal te worden. En helaas ook met steeds meer regen en wind… Het is echt herfst en daar past deze lekkere najaars smoothie met peer en vijgen die ik heb gemaakt wel heel goed bij.

Vezelrijke najaars smoothie met peer en vijgen

Deze najaars smoothie met peer en vijgen is een lekker en gezond recept voor het ontbijt. En dan begin je de dag alvast goed, met in ieder geval een lekkere portie fruit en flink wat vezels. Ik voeg er zelfs nog wat verstopte groenten zoals pompoen aan toe, want een smoothie is nou eenmaal gezonder met ook wat groenten er in. Daarnaast zijn de pomoenen ook nog eens in het seizoen dus geniet er ook gerust van als lunch of als gezond tussendoortje! Combineer hem met kaneel en pumpkin spice en dan snap je helemaal waarom wij dit een najaars smoothie en perfect voor de herfst noemen.

Romige najaars smoothie met peer

In de zomer zijn frisse smoothies met zomers fruit en wat groenten echt mijn grote favoriet. Maar zo in het najaar heb ik behoefte aan wat meer ‘vulling’: yoghurt, najaarsfruit en het liefst wat comfort, specerijen zoals kaneel en pumpkin spice met zoetigheid. Ben je geïnspireerd door het maken van deze smoothie of heb je misschien behoefte aan wat variatie? Bekijk dan ook eens deze kruidige Golden Milk Ontbijtsmoothie met kurkuma. Boost je weerstand met een Winterse smoothie met grapefruit of voeg wat meer kleur toe aan de dag met een Roze ontbijt smoothie met frambozen en havermout. Check hier nog veel meer lekkere en gezonde smoothie recepten op een rijtje!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Najaars smoothie met peer en vijgen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De blaadjes zijn verkleurd en de bomen beginnen al helemaal kaal te worden. En helaas ook met steeds meer regen en wind… Het is echt herfst en daar past deze lekkere najaarssmoothie met peer en vijgen die ik heb gemaakt wel heel goed bij.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothie
  • Method: blenden
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gram (diepvries) pompoen blokjes
  • 2 vijgen (vers of gedroogd)
  • 1 peer
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • ¼ tl. pumpkin spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50100 ml water
  • 1 el. lijnzaad
  • 1 tl. notenpasta
  • honing, naar wens

Benodigdheden:  

  • kookpannetje
  • een blender (of hoge kan + staafmixer)

Instructions

  1. Stop de pompoen in een pannetje met water en breng aan de kook gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitdampen. Deze stap kun je ook voorbereiden, gerust voor meedere porties. Bewaar de gare pompoen in een afgesloten bakje in de koelkast.
  2. Snij het steeltje van de vijgen en daarna in vieren. Schil eventueel de peer, verwijder het klokhuis en snij in grove blokken.
  3. Voeg het gesneden fruit samen met de gare pompoen, kaneel, pumpkin spice kruiden, de yoghurt en (deel van) het water in de blender. Schep lijnzaad en notenpasta erbij en blender tot een egale smoothie. Voeg eventueel een beetje water toe om minder dik te maken.
  4. Wil je de najaarssmoothie nog wat extra gezoet hebben voeg dan de honing nog toe en blender alles nog even kort door elkaar. Serveer direct!

Geniet ervan!

Groetjes, Nanda


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf flammkuchen deeg wilt gaan maken.

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago