Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.

Gevulde hartige pannenkoeken om van te smullen

Ik eet eigenlijk maar heel soms pannenkoeken, maar zo nu en doen heb ik er echt onstuimige behoefte aan. Dus dan bak ik een flinke stapel achter elkaar en heb ik weer genoeg pannenkoeken gehad voor een paar maanden, want je kunt pannenkoeken gewoon invriezen namelijk! Vandaag maken we dan een lekker vegetarisch recept voor gevulde hartige pannenkoeken en dat is er eentje om van te smullen!

Zelf pannenkoeken mix maken

Wist je dat pannenkoekenmix super makkelijk is om zelf te maken? Ik laat me af en toe ook verleiden door zo’n kant-en-klaar mix, maar het is echt net zo makkelijk en een stuk goedkoper om zelf de mix te maken. Voor het basisrecept voor pannenkoeken maken heb je namelijk alleen bloem, melk en eieren nodig. Daarna top je de pannenkoeken af met stroop of suiker. Of maak voor de verandering eens gevulde hartige pannenkoeken zoals deze of een hartige pannenkoekentaart!

Bewaartip gevulde hartige pannenkoeken

Bewaartip: met onderstaand recept maak je 6 gevulde hartige pannenkoeken. Heb je 1 of meer pannenkoeken over? Bewaar deze dan voor max. enkele dagen in de koelkast. De vulling en pannenkoeken moet je los van elkaar bewaren. Je kunt de pannenkoeken dan koud eten als lunch in de dagen erna, of nog eens opwarmen.


Print

Recept: Gevulde, hartige pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 hour 30 minutes
  • Yield: 6 pannenkoeken 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 500 ml. sojamelk
  • 2 eieren
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram geraspte, oude kaas
  • 500 gram ricotta
  • 20 takjes bieslook
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 gram hazelnoten
  • Peper en zout
  • Boter/olie om te bakken

Instructions

  1. Begin met het maken van het beslag voor de pannenkoeken. Weeg de bloem af in een beslagkom en breek de eieren erboven. Voeg een snuf zout en peper toe en vervolgens de melk. Mix het beslag enkele minuten tot een egaal geheel en totdat alle klontjes eruit zijn.
  2. Snij de zongedroogde tomaten heel fijn en voeg samen met een scheutje van de olie waarin de tomaatjes bewaard worden toe aan het beslag.
  3. Verwarm olie en/of boter in een koekenpan en giet wat pannenkoekenbeslag in de pan. Niet teveel, want anders worden de pannenkoeken te dik, maar zodat de bodem van de pan bedekt is. Bak totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai de pannenkoek vervolgens om en bak de andere kant lichtbruin.
  4. Je kunt de pannenkoeken warm houden door een steelpannetje met een klein laagje water op laag vuur te zetten. Leg hierop een bord waarop je de pannenkoeken kun stapelen. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  5. Tijdens het bakken van de pannenkoeken kun je de vulling alvast maken. Mix de ricotta in een kom met de geraspte, oude kaas. Verknip de bieslook erboven, pers de knoflook uit en voeg toe. Snij de spinazie wat fijner en schep erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  7. Zodra alle pannenkoeken klaar zijn kun je het gerecht serveren! Verdeel de vulling over de pannenkoeken en strooi de hazelnoten eroverheen. Oprollen en genieten maar.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor hartige pannenkoeken met ricotta en spinazie wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago