Print

Recept: Najaars smoothie met peer en vijgen

recept najaarssmoothie met vijgen en peer © bettyskitchen.nl
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Smoothie
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 verse vijgen,
  • 2 rijpe bananen,
  • 1 peer,
  • 1 eetlepel gemalen kaneel,
  • 300 ml drinkyoghurt (je kunt ook Griekse yoghurt gebruiken),
  • 100 ml water,
  • 1,5 eetlepel tarwezemelen (of havermout, dat is VZL proof)
  • Optioneel: 1 eetlepel honing

Benodigdheden:  een blender of hoge kan + staafmixer.

Instructions

  1. Snij de verse vijgen in vieren en haal het vruchtvlees eruit. Schil de peer, verwijder het klokhuis en de schil en snij in kleine blokjes.  Schil ook de bananen en snij deze in blokjes.
  2. Voeg het gesneden fruit samen met de yoghurt en het water in de blender. Mix het mengsel tot een egale smoothie.
  3. Meng vervolgens de tarwezemelen door de smoothie en proef. Wil je de najaarssmoothie nog wat extra gezoet hebben voeg dan de honing nog toe en roer alles een laatste keer door elkaar.

Geniet ervan!

Groetjes, Nanda

Notes

In principe kun je havermout rauw door je smoothie doen. Vind je dit te heftig op de maag liggen, dan kun je de havermout vooraf in een kommetje doen en overgieten met 2 eetlepels gekookt water. Laat 5 minuten staan en pureer daarna volledig mee in de smoothie.