Deze dame is dol op pasta recepten! Dus dan mag een recept voor homemade Mac n Cheese natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaag deel ik mijn favoriete variant met jullie en middels de kookvideo laat ik je zien hoe lekker en makkelijk dit is.

De klassieker: Mac n Cheese

Hoewel je bij pastarecepten vaak aan typische Italie denkt, is de Mac n Cheese juist geen Italiaans recept. Hij vind zijn oorsprong in Amerika en aldaar is het een bekende snelle maaltijd die iedereen wel kan maken. Het zij uit een pakje, of gewoon homemade met een favoriete kaas naar wens. Van cheddar en parmezaanse kaas, tot huttekase en oude kaas. Iedereen heeft een eigen variatie, maar de variant met hamblokjes en cheddar kaas (en een lepel mosterd voor de pit) is mijn grote favoriet! Check ook zeker dit variatie recept voor mac ‘n cheese met truffel en een eitje.

Romige pasta gerechten met kaas

Ben jij grote fan van dit soort romige pasta gerechten met kaas? Naast de Mac n Cheese heb ik dan ook het recept voor cacio e pepe voor je. Deze pasta met drie kazen en citroen is ook een aanrader. Maar probeer ook eens deze pasta taart met blauwe kaas, een vegetarische pastaschotel met spinazie en eieren, of maak eens pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus. Oh wist je trouwens dat de bekende ‘Spaghetti Meatballs‘ overigens ook een Amerikaanse creatie is, en geen Italiaanse?!

Kookvideo Mac n Cheese maken:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Mac n Cheese met ham

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke pasta gerecht is een klassieker uit Amerika. Elleboogjes macaroni met romige kaassaus, cheddar, hamblokjes, mosterd en bieslook is een heerlijke pastagerecht. Bak de Mac n Cheese af in de oven voor een krokante korst. #pasta #macncheese

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram macaroni elleboogjes pasta
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 350 ml melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel (smoked) paprika poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 200 gram geraspte (cheddar) kaas
  • 200 gram hamblokjes
  • fijngehakte bieslook
  • 4 eetlepels pankow
  • peper & zout

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). * Heb je geen oven bestendige braadpan, vet dan  een ovenschaal in met olie.
  2. Kook de macaroni pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Haal het liefst 1-2 minuten van de kooktijd af en kook hem dus net niet gaar. Giet daarna af met koud water en laat uitlekken.
  3. Ondertussen ga je de kaassaus bereiden. Smelt de boter in een ruime braadpan. Voeg het bloem toe en bak deze roux goudbruin gedurende een paar minuten. Schenk hier vervolgens de koude melk aan toe en breng al roerende aan de kook. Schep de mosterd, paprikapoeder en oregano er tevens doorheen en laat mee verwarmen.
  4. Tot slot voeg je de geraspte kaas toe en laat deze smelten op laag vuur. Proef de kaassaus en breng op smaak met (weinig) zout & peper.
  5. Voeg de uitgelekte macaroni toe, hamblokjes en verse bieslook toe en roer het geheel goed door. Heb je een oven bestendige braadpan, dan kun je deze direct in de oven schuiven. Schep anders over in de ovenschaal.
  6. Top de mac n cheese alleen nog af met de pankow en schuif in de oven om de bovenkant in 20 minuten goudbruin en krokant te bakken. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je hoeft de Mac n Cheese niet per se af te bakken in de oven. Nadat je de macaroni, hamblokjes en bieslook hebt toegevoegd kan hij eigenlijk al meteen in borden geschept worden en kun je al gaan smullen. Maar de gebakken versie met krokante bovenlaag uit de oven is wel echt heel lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Dorieke,

      pankow zijn grove paneermeelvlokken. Maar je kunt het ook vervangen door verkruimeld beschuit, wat fijngesneden broodkruim of gewoonweg panneermeel. Het gaat er om dat je de mac n cheese een beetje krokantheid bovenop geeft.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago