Print

Recept: Groentepakketjes van bladerdeeg

Groentepakketjes van bladerdeeg
Scale

Ingredients

Benodigdheden:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden, maar snij wel het grove onderkantje er vanaf. Kook de asperges 3 minuten en giet ze vervolgens af.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en pijnboompitten totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze klaar zijn zet je de pitten even apart.
  4. Snij ondertussen alvast de trostomaten en olijven in dunne plakjes. Als de Grana Padano nog niet geraspt is, rasp je deze grof.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg met de plakkerige kant naar boven. Verdeel de cottage cheese over het bladerdeeg in een middenstreep van punt naar punt. Bestrooi met een snufje zout en peper. 
  6. Voor de groentepakketjes met asperges neem je per hapje 3 asperges. Snij of scheur de gerookte zalmfilet in 4 plakken die je om het bosje met 3 asperges wikkelt. Leg dit pakketje op de cottage cheese en bestrooi met de dille, Grana Padano en pompoenpitten.
  7. Voor de groentepakketjes met tomaat verdeel je de plakjes tomaat over de cottage cheese op het bladerdeeg. Druppel de pesto op de tomaten en verdeel de plakjes olijf, basilicum, Grana Padano en pijnboompitten eroverheen.  
  8. Klop het ei los met een vork. Vouw de buitenste 2 punten van iedere plak bladerdeeg naar elkaar toe, zodat het een dicht pakketje wordt (zie foto). Leg de pakketjes op een ovenrooster bekleed met bakpapier. Bestrijk met een kwastje de buitenkant en randjes van het bladerdeeg met het geklutste ei. 
  9. Zet de groentepakketjes 20 minuten in het midden van de oven. Serveer vervolgens op een mooie schaal en genieten maar!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda