Tijdens een detox ben ik een stuk makkelijker en eenvoudiger aan het koken.  En deze vegetarisch gevulde paprika met linzen uit de oven was een groot succes voor een lauwwarme middag lunch, zowel thuis als op het werk.

Gevulde paprika met linzen uit de oven

Tijdens de detox weken ga ik echt weer terug naar recepten met pure ingrediënten die ook echt wat bijdragen aan je gezondheid. Het mooie van ovenrecepten is, dat je met minimale inzet, een heerlijk recept op tafel zet. Alleen even alles op 1 bakplaat stapelen, de oven in schuiven en letterlijk afwachten. Het resultaat van deze gevulde paprika met linzen uit de oven is niet alleen erg lekker, maar bovendien ook vullend en voorzien van lekker veel vezels. En voor de liefhebber: check hier ook het recept voor gevulde paprika’s met gehakt en rijst. Maar onze Nanda maakte ook deze vegetarische gevulde paprikas met quinoasalade.

Linzen als vleesvervanger

Doordat ik tijdens een detox juist vegetarisch eet, kan ik mijn eiwitten en vezel iname goed op peil houden door het eten van diverse peulvruchten. De linzen zijn verreweg mijn favoriet voor een goedgevulde lunchsalade en geven een lekkere bite in dit recept voor gevulde paprika uit de oven. En ik ben er inmiddels zo dol op, dat ik het zelfs buiten het detoxen om nog heel regelmatig eet. Onder het mom van: eet eens een dagje minder vlees, kun je dus gerust eens linzen op het menu zetten


Nog meer recepten met linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond. Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:


Print

Recept: gevulde paprika uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet het mediterrane gevoel op tafel met deze gevulde paprika uit de oven. Rooster zoete puntpaprika en vul deze met linzen en feta kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol eiwitten en vitamines!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • Klein blikje linzen van 130 gram
  • 100 gram feta kaas
  • 1/2 theelepel provenciale kruiden
  • Peper & zout
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola of eikenblad slamelange
  • 2 theelepels balsamico azijn,
  • olijfolie.

Extra:

  • bolzeef,
  • steelpannetje,
  • oven,
  • ovenplaat,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet het blikje linzen af, stop in een steelpannetje met ruim water en breng tegen de kook aan. Giet de linzen vervolgens af en laat uitlekken.
  3. Halveer de punt paprika’s en leg de 4 helften tegen elkaar aan op de bakplaat. Schep de linzen in de holtes van de 4 paprika helften.
  4. Verkruimel vervolgens de feta er over heen en breng op smaak met (weinig) zout, peper en de provenciale kruiden.  Besprenkel tot slot met een scheutje olijfolie en schuif de plaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  5. Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen. Meng in een kom de slamelange met de helft van de bosui en sprenkel hier de baslamico overheen.
  6. Haal vervolgens de paprika’s uit de oven en laat eventueel een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep dan over op een bord. Bestrooi met de overgebleven helft van de bosui en geef de salade erbij.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt uiteraard nog een groene salade serveren bij deze gevulde paprika uit de oven. Maar je kunt ook een tweede bakplaat bereiden met bijvoorbeeld wat gegrilde aubergines. En dan maak je er een Mediterrane Mezze maaltijd van. Smakelijk wordt het in ieder geval!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde paprika uit de oven wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi hoi, heb je voor de foto koriander of peterselie er nog vers overheen gedaan? Wil het recept graag morgen maken!

    • Hi Yentl,
      op de foto zie je verse peterselie. Dat past ook wat beter bij de Provenciale kruiden als koriander (vind ik)

      Eet smakelijk alvast!

  • Dit zojuist gegeten, wat een heerlijk recept! En zo simpel. Net zo'n culinair hoogstandje waarmee je je gasten voor de gek kunt houden. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Helemaal blij mee. Dit gaan we nog vaak eten.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

17 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago