Gezondheid

Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 3

Hi Allemaal! Dylan en ik zijn 28 dagen aan het detoxen! En uiteraard hou ik voor jullie een detox dagboek bij! Misschien vind je het leuk om terug te lezen, maar haal je er bovendien ook inspiratie uit voor jezelf (en je partner).

Ik vertelde jullie al over onze redenen om samen te gaan detoxen, en hieronder lees je hoe het ons vergaan is tijdens de 3e detox week. En uiteraard heb ik ook een voorbeeld dagmenu met recepten uitgewerkt.

Goed om te weten…  Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om te detoxen. Wij detoxen in ieder geval met behulp van het boek:  In 28 dagen van gifbelt  naar tempel. Lees de boekreview voor een beknopte versie van wat je allemaal moet laten staan en mag eten tijdens deze detox kuur.

Hoe is de 3de detox week gegaan?

1.Woensdag

Vandaag ben ik lekker kribbig en chagarijnig. Dylan is nog steeds erg moe, maar sleept zichzelf uit bed om een stuk te gaan hardlopen. Boordevol energie komt hij weer thuis en kan vervolgens ook aan zijn werkdag beginnen. Hij heeft, behalve het heel moe zijn, voor de rest geen klachten. Ik merk echter dat ik nog steeds met vlagen van koppijn rondloop. Aan het einde van de werkdag duik ik ook weer de sportschool in en laat me helemaal afmatten door de trainer. Zo, dat voelt goed!

2. Donderdag:

Vandaag heb ik een rustige thuiswerkdag en die vliegt voorbij omdat ik lekker foto’s aan het bewerken ben en recepten aan het uitwerken. Wel nog steeds met een licht gevoel in mijn hoofd.  Eenmaal s’avonds thuis is Dylan ook een beetje erg still voor zijn doen. Weer die moeheid. Niet erg hoor. Wij ploffen met het avondeten neer op de bank en gaan gewoon lekker een filmpje samen kijken. Daarna vroeg naar bed. Gelukkig is het alweer bijna weekend. Echt zo’n moment van: we hoeven niks, dus laten we het maar gewoon rustig aan doen vandaag. En dat is prima.

3. Vrijdag:

Dylan start zijn ochtend weer met een stukje hardlopen. Ik ben zo trots op hem dat hij dit heeft opgepakt. Al staat hij wel bijzonder snel weer voor de deur.” Sorry, ik kon echt even niet meer”.  Het is ook wat om in een keer van nooit sporten naar spontaan 3x in een week gaan hardlopen. Maar wel heel goed dat hij het signaal van zijn lijf krijgt om vandaag gewoon niet te veel te doen. Het wordt voor mij weer een typische werkdag op kantoor en dat betekent dat het detoxen mij zonder moeite af gaat. Regelmaat en structuur zijn immers van belang.  S’avonds duik ik ook weer met mijn zusje de sportschool in en helpen wij elkaar een beetje met de gewichten enzo. Gelukkig is het alweer weekend en mag ik hierna ook weer bijkomen.

4. Zaterdag

Vandaag zijn Dylan en ik  een 1/2 jaar getrouwd. Dus werd er een stukje van onze bruidstaart uit de vriezer gehaald en die mochten wij beiden oppeuzelen met een kop thee. De rest van dag hebben wij wel gewoon detox proof gegeten hoor. Dat is een bewuste keuze die wij hebben gemaakt. Maar desondanks hebben wij het toch even kunnen vieren met elkaar. En om heel eerlijk te zijn, ik denk dat 1 kleine misstap in deze maand detoxen niet heel erg is. Maar verman jezelf en pak de draad gewoon meteen weer op. En eigenlijk is dit een gewoonte die wij er gewoon in moeten houden. Dus niet, ‘ahh nog eentje dan’ , maar het gewoon houden bij dat ene kleine stukje taart en daar dan ook 100% van genieten.

5. Zondag

Omdat wij beiden een beetje beurs zijn van onze actieve week (met sporten enzo) , merken wij beiden dat ons lichaam een beetje veel moeite heeft om dit te verwerken. Met name de spierpijn is niet grappig meer. Gelukkig voelen wij ons wel goed genoeg in ons koppie (met andere woorden: geen hoofdpijn), dat ik vandaag een dagje sauna durf te plannen. Dat zou ik niet doen als wij ziek, zwak en misselijk zouden rondlopen zoals in de eerste en tweede week. Maar de warme sauna’s en dompelbaden helpen je lichaam om juist afvalstoffen af te voeren. Voor de spierpijn en opgehoopte afvalstoffen boek ik zelfs een duo behandeling bij de masseur. Serieus, alleen al voor dat uur masseren zou ik zo weer aan een detox beginnen. Hoe dan ook, het was een dag om letterlijk even bij te komen. Daar is een zondag natuurlijk ook voor bedoeld.

6. Maandag

Vandaag loop ik nog een beetje op wolkjes. Dylan heeft weer lekker kleur in zijn gezicht en ik straal en kijk weer lekker helder uit mijn ogen. Het feit dat er een nieuwe werkweek voor de boeg staat, kan ons beiden totaal niet deren. Wij zitten gewoonweg lekker in ons vel. De sauna’s en massage hebben hun vruchten dus duidelijk afgeworpen. Dylan begint de ochtend met wederom een hardloopsessie, en ik trek savonds mijn bokshandschoenen weer aan.  En als ik vervolgens vol energie thuis kom, dan ben ik ook intens happy dat wij aan deze detox begonnen zijn. Wij moesten, beiden, er weer even aan herinnerd worden dat het heel lekker is om weer beter in je vel te zitten. * slaakt een zucht van opluchting *.

7. Dinsdag

Weer een kantoordag. En die loopt gewoon prima op schema. Ik vind het wel grappig dat ik op werkdagen (op kantoor dus) totaal geen moeite heb om het detox schema vol te houden. Je zit toch zo in een werkroutine en eet dan ook op gezette tijden. Tijdens een thuiswerkdag of weekend heb ik hier echt beduidend meer moeite mee. En met dat in je achterhoofd hoef je een ‘fulltime’ baan ook niet als excuus op te geven, waarom je niet kunt detoxen. Het helpt juist alleen meer een ritme vast te houden. In principe loopt voor de rest vandaag alles prima vandaag. En wij hebben nog maar 1 weekje te gaan!

Voorbeeld menu Detox Dagboek- Week 3

(om je een beetje een idee te geven van wat je allemaal kunt eten en moet doen):

  • 07:00 uur:  een glas warm water met citroen opdrinken.
  • 07:15 uur:  de huid borstellen + wisseldouche nemen. (dit wordt beschreven in het boek)
  • 07:45 uur:  een Glass of Fresh Juice nemen.
  • 10:30 uur:  een kop kruidenthee + een klein handje noten.
  • 13:00 uur:  een Italiaanse geitenkaas salade. Heel simpel en lekker licht.
  • 16:00 uur:  een kop kruidenthee +een banaan.
  • 19:00 uur: een bord vegetarische linzensalade met prei en champignons.
  • 22:00 uur:  een kop Sleepytime herbal thee of avondmelange
  • 22:30 uur: een glas water + psylliumvezels, om de darmen in optimale conditie de krijgen.
  • Extra: gedurdende de dag  veel water drinken, maak bijvoorbeeld een kan water met fruit!

ONZE TIP VAN DE WEEK: Bezoek een sauna en laat je eens lekker masseren. Daar knap jij, en al je spieren, echt van op!  🙂

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb weten te inspireren gezond(er) te eten en ook meer te bewegen. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om ons detox dagboek te lezen?

Mocht jij zelf een detox gaan doen, hou mij dan zeker op de hoogte en stel gerust vragen hierover. Heel veel succes in ieder geval!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Erg leuk om te lezen. Knap dat jullie het zo goed volhouden!
    En die linzensalade lijkt me erg lekker. Ook voor een "niet-detox"-dag ;)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago