Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! En nu had ik hier zelf behoorlijk onder te lijden dit jaar! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!
Van deze dubbele chocoladecake gaat je lichaam een goede portie endorfinen van aanmaken en dan hoop ik dat die Januari Blues weer als sneeuw voor de zon verdwijnen! Deze dubbele chocoladecake is vederlicht en letterlijk smelt op je tong. Echt uniek qua textuur, maar ideaal om te serveren bij de koffie, thee, of gewoonweg als toetje. Straks met Valentijnsdag verras je er je lover mee. En die ene vriendin met liefdesverdriet kan ook wel een plakje dubbele chocoladecake gebruiken.
En als je net als ik geen genoegen kunt krijgen van zoete recepten met chocolade, check dan ook eens deze Chocolade Mud Cake met Amarula, of deze smeuïge chocolade-frambozentaart, de machtige Chocolade fudgetaart met zeezout, of deze langzaam gegaarde Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Ik heb genoeg in huis voor jullie chocoholics :-). Maar uiteraard ben je hier ook aan het juiste adres voor de lekkerste cake recepten!
Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!
Chocoladeglazuur:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Ik zag het recept voorbij komen op Facebook en ik ben meteen op zoek gegaan naar een excuus om hem te kunnen maken. Dat heb ik nu gevonden, dus ik ben benieuwd! Hij ziet er in ieder geval super lekker uit!
Liefs Lynn
Hallo,
Is er ook een vervanger voor vanille-extract? Het lijkt me namelijk een heerlijke cake om te maken, maar heb helaas nu geen vanille-extract in huis..
Liefs Julia
Hi Julia,
Je kunt ook een mespunt uitgeschraapt vanille stokje toevoegen. Of een zakje vanille suiker.
Bij gebrek aan beide mag je het ook weglaten. Dit zal geen effect hebben op je bak en rijs resultaten.
Succes en eet smakelijk alvast!
hallo
dit lijkt mij een leuk recept! bakken wij de cake in hete lucht of boven en onderwarmte?
liefs
Hi Sultan,
wat jij wilt of tot je beschikking hebt.
Beide temperatuur instellingen staan hiervoor altijd vermeld in de recepten.
Groetjes, betty
Prep time en cook time moeten omgedraaid worden
Dag Betty
Is er een manier om deze cake wat steviger/zwaarder te maken? Ik wens graag een cake te maken die niet te licht is maar ook niet zo zwaar als een echte chocoladetaart.
Bedankt!
Hi Lies,
je kunt een standaard oer-hollandse roomboter cake maken met extra cacao. Neem hiervoor even een kijkje: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/
En deze werk je dan af met het chocolade glazuur uit bovenstaand recept.
Dat wordt smullen!