Deze Franse Citroentaart met meringue is een van de favorieten van mijn man. Hij wordt regelmatig als verzoeknummer aangevraagd voor zijn verjaardag en dat snap ik helemaal. Deze Tarte au Citron is namelijk ongeëvenaard als echte citroentaart en smelt gewoon weg op je tong. Niet voor niets al jarenlang een klassieker uit eigen keuken.
De Tarte au Citron is een klassieker uit de Franse keuken. De bodem bestaat uit een kwarkdeeg dat blind wordt gebakken. Dan volgt er een romige citroenvulling in het midden en de bovenkant wordt afgetopt met een laag meringue schuim van opgeklopte eiwitten. Zodra je de witte eiwitschuim pieken en knalgele vulling zit dan weet je dat dit de enige echte Franse citroentaart met meringue is.
Meringues zijn gedroogde ‘koekjes’ van opgeklopte eiwitten met suiker. Ze worden in de volksmond ook wel ‘schuimpjes‘ genoemd en worden dus ook gebruikt voor het maken van het bekende Eton Mess dessert als wel een Pavlova taart.
Smaakt deze Tarte au Citron jou naar meer? Uiteraard vind je naast deze Franse citroentaart met meringue schuim nog veel meer lekkere bakrecepten met citroen terug op de website:
De klassieker uit de Franse keuken. Een homemade taart van kwarkdeeg, met een romige citroenvulling en opgeklopte eiwitten on top. Deze taart is een favoriet van velen!
Voor het kwarkdeeg:
Voor de citroenvulling:
Voor het schuim:
Extra:
*Gebruik je VOLLE kwark? Laat dan 3 eetlepels olie achterwege.
DECORATIE TIP: Heb je een spuitzak met kartelmondje in huis? Je kunt het eiwitschuim namelijk ook in de zak scheppen en mooie toefjes of rozetten spuiten met het schuim. Bak hem daarna meteen af volgens recept.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Franse Citroentaart met Meringue wilt gaan maken. Tarte au Citron is namelijk verrukkelijk!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…