Heb je nog kleine restjes groenten in de koelkast om op te maken? Dan is het hoog tijd om een boerenomelet te maken. Een heerlijk ontbijt gerecht met eieren en lekker gevuld met groenten en zelfs vlees. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die minstens twee ons groente per dag.

Low Carb ontbijt met boerenomelet

Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb of zelfs ketogeen dieet volgen. Hij bevat namelijk heel veel eiwitten en slechts een paar koolhydraten van de groenten die je toevoegd. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika mee te bakken, of wat extra champignons voor een vegetarische versie. Of probeer het eens met blokjes kip of feta kaas voor een lekkere twist! Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kun je hem gerust zonder brood eten. Dus stop hem vooral vol met lekkers. Ik bewaar zelfs partjes ui, paprika en restjes groente die ik overheb van het koken s’avonds en die gaan vervolgens allemaal met een eitje in de koekenpan de volgende ochtend.

Probeer ook eens een van deze low carb ontbijtjes met ei:

Daarnaast zijn deze internationale gerechten met ei ook een topper voor het (stevigere) ontbijten:

Geniet dus heerlijk van nog veel meer lekkere ontbijtrecepten met eieren.


Print

Recept: Boerenomelet maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (gerookte) magere spekreepjes
  • 1 (rode) ui
  • ½ groene paprika
  • 50 gram champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • zout & peper
  • (verse) bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • plantaardige olie (optioneel)

Instructions

  1. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur in een koekenpan knapperig. Doe dit zónder extra olie toe te voegen want er komt al genoeg vet uit de spekreepjes nodig.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de groenten toe aan de spekjes en bak in een paar minuten zacht.Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met zout, peper en bieslook en roer de kaas er doorheen.
  3. Schep de gebakken spekreepjes en groenten uit de koekenpan, rechtstreeks in het eimengsel. Probeer wat van het bakvet over te houden in de pan.
  4. Plaats de koekenpan terug op het middelhoge vuur en voeg optioneel wat olie toe. Schenk nu het complete eimengsel in de pan en rangschik de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4-5 minuten is de bodem gaar en vouw je de omelet dubbel. Bij een omelet voor 2 personen moet je hem dus nog even doormidden snijden of hakken met je bakspatel. Daarna laat je de omelet uit de pan op bord(en) glijden.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago