(Sponsored) – Welkom op deze Taco Tuesday! De doordeweekse dinsdag is perfect voor een snelle en eenvoudige maaltijd uit de Tex Mex keuken, zoals deze knapperige taco’s met gehakt en mais. En als je simpelweg een paar ingredienten als standaard in je voorraadkast heb zet je deze altijd in handomdraai op tafel.
Als ik een snelle comfort food maaltijd wil maken, dan kom ik toch al gauw uit bij wraps en taco’s. Denk aan een zachte burrito met kip en rijst of juist deze knisperende en krokante taco’s met gehakt. De kruidige smaken komen samen en staan garant voor een heerlijke maaltijd. Het gros van de ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt komen simpelweg uit de voorraadkast. Denk aan een blikje mais en bonen en zelfs een kant en klare taco kruidenmix van Santa Maria.
Wist je dat een echte Tex Mex avond ook een regelrechte party voor veel personen kan zijn? En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken als je mijn tips volgt.
De Tex Mex keuken vindt zijn oorsprong bij Mexicaanse immigranten in Amerika. Daar leerde ik in de jaren ’90 al kennis mee maken in de States en sindsdien vinden deze taco’s met gehakt en mais regelmatig hun weg naar onze eettafel. Door de jaren heen zijn er dan ook nog veel meer favoriete gerechten bijgekomen dankzij de producten van Santa Maria. Zoals deze Fajita wraps met bijvoorbeeld kipfilet of zelfs vegetarisch met Halloumi kaas. Maar ook in de oven gebakken enchillada’s, onder een lekkere laag geraspte kaas. Maar laten we vooral ook niet de beroemde Beef Taco’s vergeten!
Je kunt de zachte bloemtortilla’s maar ook deze krokante ‘schelpen’ taco’s gewoon zelf vullen met alles wat jij lekker vindt, of het nou vega, kip, vis of iets anders is. Voor het maken van mijn favoriete taco’s met gehakt hoef je het gehakt en de groenten enkel even zelf aan te bakken. En voor die typische TexMex smaak voeg je de kruidenmixen en sauzen van Santa Maria toe. Niet iedereen heeft namelijk een lade vol typische Mexicaanse kruiden liggen en de kruidenmengsels zijn eenvoudig te doseren en te gebruiken.
Daarnaast bevatten de tortilla’s van Santa Maria geen conserveermiddelen en de sauzen geen toegevoegde suiker en dat vind ik alleen maar goed! Er is zelfs een range zonder zout verkrijgbaar. Geniet dus lekker van je wraps, tortilla’s, taco’s en die heerlijke dips en sauzen. Het assortiment van Santa Maria is zo groot dat je er veel Tex Mex gerechten kunt bereiden, maar ook volop mee variëren. Ik ben benieuwd of jullie deze producten (inmiddels) kennen en of jij ook deze taco’s met gehakt eens een keertje op tafel gaat zetten?
Deze Taco’s met gehakt en mais uit de oven is het uiltieme TexMex comfort food. De knapperige schelpen taco’s van mais verwarm je voor in de oven. Beleg deze vervolgens met gebakken gehakt, bonen, mais en extra groenten en natuurlijk de taco kruidenmix van Santa Maria. Dat is puur genieten
Buen Apetito! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Bewaar tip: Gevulde taco’s worden uiteindelijk zacht en zompig. Vul er dus niet te veel (2-3 stuks p.p.) en laat de overige tacovulling goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Stop de ongebruikte taco’s in een luchtdichte trommel of zak om te bewaren. Beiden zijn max 2 dagen houdbaar en kun je dus verwarmen en afbakken om nog een keertje van te smullen
Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Bedankt voor het delen van dit recept, ik ga het even opslaan en het zeker eens proberen (y)