Recepten algemeen

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Nog een paar nachtjes slapen en dan is het namelijk zo ver! Maar buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december.

Feestelijke 5 december dag

Ik zette nog eventjes mijn favoriete Sinterklaas recepten van de blog op een rijtje voor jullie. Zodat jullie genoeg inspiratie hebben om de feestelijke 5 december dag door te komen. Nieuw in 2020 is de Sinterklaas borrelplank! Die is bijzonder feestelijk en maakt zelfs van een klein coronaproof feestje iets spectaculairs! Maak er vooral een smakelijk Sinterklaas feest van!

Sinterklaas recepten voor ontbijt en tussendoor

Want of je nu Sinterklaasrecepten zoekt voor het ontbijt, als tussendoortje of om te serveren bij een kop koffie en thee, deze 20 recepten voor Sinterklaas doen het uitstekend tijdens je feestje. Maar ook als de Sint het land al weer uit is, kun je nog steeds lekker genieten van speculaas en pepernoten hoor.


20x Sinterklaas Recepten:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Sinterklaas ontbijt met havermoutpap

Met dit Sinterklaas recept begin je de ochtend wel heel erg goed en lekker. Dit Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten ontbijt is namelijk niet alleen vullend, maar ook erg fijn van smaak. En ideaal om een koude ochtend mee te beginnen! Garneer met jouw favoriete fruitsoorten en eventueel wat amandelen en je kan er de hele dag tegen aan.


2. Gezonde Sinterklaas smoothie ontbijt

Of begin je ochtend op heel verantwoorde wijze en maak een heerlijk gezonde Sinterklaas smoothie met vers fruit. Ook al zit er geen enkele pepernoot in, hij proeft er gegarandeerd wel naar!


3. Sinterklaas Kaashapjes

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.


4. Glutenvrije kruidnootjes met Quinoa

Een recept uit het Grote Sinterklaas Kookboek mag natuurlijk niet ontbreken! Deze Quinoa Kruidnootjes zijn glutenvrij en je proeft bijna geen verschil met de ‘ echte’  ! Dus ook de gevoelige buikjes kunnen heerlijk genieten van Sinterklaas recepten.


5. Gevulde Speculaas koeken

Amandelspijs hoort natuurlijk bij Sinterklaas. Maar in plaats van een banketstaaf, met amandelvulling, maakte ik deze mega gevulde koeken! Ik hoop dat je het bij 1 stuks kunt houden want het is zo’n lekker Sinterklaas recept! Serveer de gevulde speculaas koeken bij de koffie en thee, samen met stukjes chocolade letters. Dat wordt genieten!


6. Sinterklaas Fudge met kruidnoten

Zelf fudge maken is niet moeilijk, maar van deze Sinterklaas fudge afblijven wordt nog een hele opgave. Deze Fudge is namelijk iets chewy en bevat amandel en sinaasappel. Neem een klein blokje voor bij de koffie en geniet in ieder geval van deze topper tussen de Sinterklaas recepten!


7. Kruidnoten Chai Latte

Dit heerlijke en hartverwarmdende drankje is een Kruidnoten Chai Latte. Deze Indiase thee wordt getrokken met melk (ipv water) en wij voegden er echte ‘Sinterklaas’ kruiden aan toe, die je doen denken aan kruidnoten. Maar er zit er werkelijk geen eentje in verwerkt! Je kunt ze er wel bij eten natuurlijk 🙂


8. Hartige Banketletter

De amandelstaaf of amandelletter kennen we allemaal inmiddels wel. Er gaat niets boven een warm bladerdeeghapje met amandelspijs namelijk! Maar heb je ook wel eens een hartige banketletter met gehakt geproefd? En nee dat is niet hetzelfde als saucijzenbroodjes maken! Dit recept komt binnenkort online!

9. Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

Dit supereenvoudige recept staat garant voor een geslaagd en kidsproof toetje! Deze pepernoten tiramisu zonder alcohol en zonder rauwe ei is een grote favoriet onder de lezers. En hij is zo gemakkelijk te maken!


10. Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Blondies zijn eigenlijk brownies, maar dan zonder de (pure) chocolade. Net zo decadent en smeuïg en echt om van te genieten. Speciaal voor sinterklaas maakte ik deze blondies met kruidnoten met een laagje witte chocolade.


11. Speculaas boterkoek met amandelspijs

Tijdens een echte Hollandse feestdag genieten we ook van een lekker hollandse traktatie! Maak eens deze speculaas boterkoek met amandelspijs. Een superlekkere december variatie op de ouderwetse boterkoek maken!


12. Chocoladeletters versieren

Om de kids deze dag zoet te houden, kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig chocolade letters gaan versieren! Ik maakte een handig filmpje en laat je zien hoe.


13. Sinterklaas Kip Sate

Deze Sinterklaas Sate van kiphaasjes is een heerlijk hartig hapje voor tijdens de sinterklaasviering. Een smaakvolle Indonesische kipsate maar dan in de vorm van een ‘S’ op een stokje.


14. Sinterklaas Cheesecake met karamel

Een cheesecake mag natuurlijk op geen enkel feestje ontbreken en dus ook niet tijdens 5 December! Deze superdeluxe Sinterklaas Cheesecake met karamel en kruidnoten, moet even een nachtje de koelkast in, maar dan mag het heerlijke genieten gaan beginnen! Een topper onder de Sinterklaas recepten!


15. Speculaastaart met abrikozen

Of maak deze lage speculaastaart met abrikozen en amandel. Deze behoort al jaren tot een van mijn favoriete sinterklaas recepten. Die donkere crunchy bodem, met zachte amandelvulling en abrikoos is heerlijk om te delen met de hele familie.


16. Sinterklaas Cake

Deze decadente Sinterklaas Cake heb ik voor jullie in een receptvideo geschoten. Gemaakt met een vleugje amandel, sinaasappel en natuurlijk chocolade kruidnoten. Hij mag daarom ook absoluut niet ontbreken in dit lijstje met 15x Sinterklaas recepten.


17. Speculaas brokken

De traktatie die je elk jaar rond 5 december in huis haalt, maak je ook heel eenvoudig zelf! Er gaat niets boven een vers gebakken speculaas brok namelijk!


18. Chocoladetaart met witte chocoladeroom

Maar ook chocolade liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Want wat dacht je van deze flinke Sinterklaastaart met witte chocoladeroom. Het zachte sloffendeeg lekker ‘chewy’ en de zachte room decoreer je met jouw favoriete sinterklaas strooisels en decoraties. Zo kan iedereen wel een lekkere taart maken!


19. Hartige bladerdeeg staf met bacon

Ohhh dit is toch een heerlijk hartig Sinterklaas hapje gemaakt van bladerdeeg en bacon. Met koelvers bladerdeeg maak je heel eenvoudig een bladerdeeg staf met bacon uit de oven! Dit is zo’n verdraaid goed hapje waar je van blijft knabbelen!


20. Speculoos Croissants

En tot slot: wie wil er niet wakker worden met croissants? Deze Speculoos croissants zijn gevuld met ja, speculoos koekjes en een lekkere lik karamel. Dat wordt genieten bij je cappuccino in de ochtend, terwijl je cadeautjes open maakt!


BONUS: de SINTERKLAAS BORRELPLANK

De Sinterklaas borrelplank wordt misschien wel DE tip voor deze feestdagen! Je maakt deze borrel namelijk zo groot of zo klein als je zelf wilt! Serveer bijvoorbeeld een bakkie koffie, een lekker kopje herfstthee, een mok met (warme) chocolademelk op een houten plank of schaal. Leg hier chocolade letters, pepernoten, gevuld speculaas, marsepein of een van bovenstaande sinterklaas recepten bij. Zo kan iedereen lekker zelf pakken en smullen tijdens de feestdagen! Deel jouw #sinterklaasborrelplank op social media en laat iedereen meegenieten van jouw creatie!


Welke van deze 20x Sinterklaas recepten ga jij dit jaar lekker uitproberen? Laat het ons weten in de comments hieronder! Maak er in ieder geval een mooi Sinterklaas feest van!

Groetjes,  Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x Sinterklaas recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago