Smoothie Recepten

Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

Ben jij ook zo dol op avocado’s? Deze romige vrucht doet het uitstekend in smoothies. Niet alleen is een avocado smoothie rekker romig, maar met aardbeien en cacao nibs wordt het ook nog eens een ware traktatie!

Gezonde avocado smoothie

Tijdens mijn detox weken ben ik dikke vrienden geworden met avocado’s. En waarom ook niet?! Avocado’s zitten boordevol vitamines, mineralen en goede vetten. En daarnaast krijg je zo ook nog lekker Omega 3-6-9 vetzuren binnen. Met name diegenen die vrij weinig vis eten (zoals ik,) is het aan te raden om dus meer avocado’s te eten en met deze avocado smoothie wordt dat een makkie.

De volle, romige vrucht is een goed alternatief voor de bekende banaan in smoothies of smoothiebowls. Varieer hier dus gerust mee.  Dit recept is een zomerse aardbei smoothie boordevol gezond en lekkers, dus geniet er lekker van!

Print

Recept: Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze romige avocado smoothie is perfect als ontbijt. Samen met aardbeien en cacao nibs wordt het een gezonde fruit smoothie.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies

Ingredients

Scale
  • 1 eetrijpe avocado
  • flinke hand (diepvries) aardbeien,
  • 1 eetlepel hennepzaad,
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs,
  • 150200 ml kokosmelk,
  • eventueel een paar druppeltjes Stevia.

Extra: blender, of hoge kan en een staafmixer.

Instructions

  1. Snij de avocado rondom de pit, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Kerf een ruitjes patroon in het vruchtvlees, en gebruik een lepel om de avocado uit te lepelen.
  2. Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  3. Stop alle ingredienten in de blender of in een hoge kan en pureer tot een smoothie. Breng eventueel op smaak met een paar druppeltjes stevia.
  4. Drink deze avocado smoothie wel direct op, anders gaat hij verkleuren.

Groetjes, Betty

Notes

Tip: je kunt de aardbeien natuurlijk ook vervangen door (diepvries) frambozen of ander rood fruit.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

3 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

5 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

6 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago