Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas.
Het bakken van een quiche is ideaal voor het opmaken van kliekjes. De deegbodem zet je in een handomdraai in elkaar. Daarna voeg je aan deze quiche met zoete aardappel vooral nog extra ingrediënten toe die je lekker vindt of nog hebt liggen. Bijvoorbeeld andere of extra kaas, seizoensgroenten of zelfs fijngehakte noten. Je kunt hiermee zelf variëren naar eigen wens. Krijg je de quiche niet in één keer op tijdens het diner? Laat hem goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan kun je hem tot enkele dagen erna nog lekker serveren als lunch of borrelhap. Je kunt de quiche zowel koud als warm serveren.
Bij Betty’s Kitchen zijn we gek op quiche en we houden er dan ook van om lekker met dit gerecht te variëren. Je vind dan ook tal van quiche recepten op deze website. In het winterseizoen zijn dit onze aanraders: maak eens deze boerenkoolquiche met cranberry! Of ga voor en Italiaanse pompoen quiche met spinazie en salie. Wil je liever een beetje vlees of vis toevoegen? Maak dan deze zalm quiche met prei en wortel! Ook lekker, maar een tikkeltje anders is deze Griekse rijsttaart met olijven en feta kaas! Yummmmmmm!
PrintHet is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas. Dat wordt smullen!
Voor het quiche deeg:
Voor de vulling:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geen tijd om zelf quiche deeg te maken? Vervang deze dan door 8 vierkante plakjes ‘hartige taartdeeg’ uit de diepvries.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit vegetarische recept voor quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…