Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas.

Quiche me zoete aardappel maken

Het bakken van een quiche is ideaal voor het opmaken van kliekjes. De deegbodem zet je in een handomdraai in elkaar. Daarna voeg je aan deze quiche met zoete aardappel vooral nog extra ingrediënten toe die je lekker vindt of nog hebt liggen. Bijvoorbeeld andere of extra kaas, seizoensgroenten of zelfs fijngehakte noten. Je kunt hiermee zelf variëren naar eigen wens. Krijg je de quiche niet in één keer op tijdens het diner? Laat hem goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan kun je hem tot enkele dagen erna nog lekker serveren als lunch of borrelhap. Je kunt de quiche zowel koud als warm serveren.

Nog meer quiche recepten

Bij Betty’s Kitchen zijn we gek op quiche en we houden er dan ook van om lekker met dit gerecht te variëren. Je vind dan ook tal van quiche recepten op deze website. In het winterseizoen zijn dit onze aanraders: maak eens deze boerenkoolquiche met cranberry! Of ga voor en Italiaanse pompoen quiche met spinazie en salie. Wil je liever een beetje vlees of vis toevoegen? Maak dan deze zalm quiche met prei en wortel! Ook lekker, maar een tikkeltje anders is deze Griekse rijsttaart met olijven en feta kaas! Yummmmmmm!

Print

Recept: Quiche met pompoen, bloemkool en zoete aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas. Dat wordt smullen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 35 min + koelen deeg
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 45 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 23 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 250 gram zoete aardappelen
  • 250 gram pompoen
  • 250 gram bloemkool
  • 2 handen verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 hand alfalfa
  • 5 eieren
  • 125 gram geitenkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 3 el. gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • Olie om in te vetten

Benodigdheden:

  • Bakvorm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Vet de bakvorm alvast in met wat olie. Maak als eerste het quiche deeg en bekleed hiermee de bodem en vorm een rand in de springvorm. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Ondertussen snij je de stronken van de bloemkool en schil je de zoete aardappelen. Snij de pompoen, zoete aardappelen en bloemkoolroosjes in blokjes van ongeveer 1.5 cm.
  3. Voeg de zoete aardappel en pompoen toe aan de pan met water. Breng het water weer aan de kook en kook de groenten voor 15 minuten. De bloemkool voeg je toe na 7 minuten en kook je 8 minuten mee. Zodra de groenten gaar zijn giet je het water af.
  4. Hak of breek de pecannoten alvast fijn. Snij de verse spinazie grof. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren. Vervolgens schep je de geitenkaas erdoorheen. Voeg flink wat zout en peper toe, de gedroogde peterselie, spinazie en de pecannoten.
  5. Zodra de gekookte groenten gaar zijn, schep je ze in de bakvorm. Giet het eimengsel over de groenten. Plaats de quiche voor 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Snij de tomaten in achten. Zodra de quiche gaar is, haal je hem uit de oven en laat hem kort afkoelen. Vervolgens snij je hem in punten. Serveer met de alfalfa en stukken tomaat eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Geen tijd om zelf quiche deeg te maken? Vervang deze dan door 8 vierkante plakjes ‘hartige taartdeeg’ uit de diepvries.

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit vegetarische recept voor quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

12 uur ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

2 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

4 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

7 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago