De ouderwetse Mokka Taart is er eentje die hier thuis op speciaal verzoek wordt gemaakt. Veelal koffie liefhebbers zijn ook fan van deze koffie taart. Maar het is juist het zachte biscuit met romige koffie-botercreme die velen tot de verbeelding spreken en die de mond zo heerlijk vullen.
Ik geef je dan ook mijn recept voor deze hele fijne en typisch Hollandse taart. De Mokka taart is er namelijk eentje die in mijn vroege kinderjaren regelmatig op verjaardagen voorbijkwam en zelfs als kind was ik hier al fan van! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème gemaakt van koffie, roomboter en banketbakkersroom. De zijkant wordt gedecoreerd met krokante nougatine en stukken chocolade. Je hoeft niet alleen een koffie liefhebber te zijn dol om te genieten van dit bakrecept.
Het maken van Mokka Taart vergt verschillende handelingen en bereidingen, maar geloof me dat het met onderstaand recept echt helemaal goed gaat komen. Na afloop is het de moeite zeker waard geweest om mokkataart te gaan maken. Maar als je nog meer bakrecepten met koffie wilt bekijken ga dan naar:
Recept voor een hele fijne en typisch Hollandse taart: Mokka taart! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème. De zijkant wordt gedecoreerd met nougatine en stukken chocolade. Koffie liefhebbers zijn dol op deze rijke taart.
Voor het Biscuit Beslag:
Voor de Trempeersiroop:
Voor de Mokka-Botercrème:
Toppings:
Extra:
Voorbereidingen:
Bereiding Mokka-Botercrème:
Bereiding Mokka taart:
Eet smakelijk!
*Als (melk) Chocolade balletjes gebruik ik KitKat Milky Balls of Maltesers (zie foto’s). Ook lekker: gebruik pure chocolade koffie boontjes, of decoratie chocolade in de vorm van een blaadje.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het zelf maken van een mokka taart zoals deze!
Vandaag begint officieel de lente en dat betekent dat de paasdagen ook in aantocht zijn.…
Momenteel vind de Ramadan plaats dus ik wilde een heerlijk recept uit de Marokkaanse keuken…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke, veganistische geroosterde spruitjessalade met boerenkool,…
Als je Turkse of Marokkaanse winkeltjes of bakkers bezoekt dan ben je ongetwijfeld ook deze…
Tijdens de koude winterse dagen komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Zo…
Kumpir is een Turks street food gerecht en bestaat uit een grote gepofte aardappel met…