Met de komst van het voorjaar, en dus ook het lammetjes seizoen, wilde ik ook graag weer eens een gerecht met lamsvlees op tafel zetten. Het werd onderstaand recept voor lamsvlees met pruimensaus en amandelen. En dit is zeker een gerecht dat het komende Ramandan ook heel goed zou doen om te delen met familie en vrienden.
Dit is zo’n hartverwarmend recept uit het Midden-Oosten, waardoor je je heel even bijvoorbeeld in Marrakech waant. De specerijen prikkeren alle zintuigen en de combinatie van lamsvlees met een zoete pruimensaus is hemels! Zeker als je deze serveert met gebakken amandelen voor een lekkere ‘crunch’. Je bereid dit lamsvlees met pruimensaus simpelweg in een braadpan, maar uiteraard is een slowcooker of een tajine (aardewerken stoofpan) ook mogelijk. Serveer met couscous en groenten naar keuze om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Couscous met een verrukkelijk gestoofd vlees is zeker een van mijn favoriete gerechten uit de Marokkaanse keuken. Onderstaand recept voor lamsvlees met pruimensaus is dan ook een fantastisch voorbeeld, maar wat dacht je tevens van een couscous salade met pulled chicken en abrikozen?! Een gerecht dat absoluut bij velen op tafel zal staan tijdens de ramadan is deze Harira soep met lamsvlees. Ga je liever voor een gebakken vis (van de barbecue) dan is deze hele roodbaars met ‘chermoula‘ marinade een aanrader. En heb je ooit wel eens Bastilla met kip geproefd?!
Dit recept voor Marokkaans lamsvlees met pruimensaus is er zeker eentje voor de smaakpapillen. Het malse vlees met een zoete saus van fruit en knapperige amandelen serveer je met bijvoorbeeld couscous en groente naar keuze. Dit is zeker een gerecht dat het komende Ramandan ook heel goed zou doen om te delen met familie en vrienden.
Voor het lamsvlees:
Voor de pruimensaus:
Voor erbij:
Besaha! (=Eet smakelijk!)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor Marokkaans Lamsvlees met pruimensaus en amandelen. Heerlijk met een portie couscous en (gestoomde) groenten.
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…