Events

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Dit jaar vind de zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 4 t\m 10 maart 2024 zetten we ons beste beentje voor en genieten lekker van vegetarische recepten! Niet alleen je stukje vlees, vis of kip kun je vervangen door een plantaardige versie, maar denk bijvoorbeeld ook aan zuivelproducten afkomstig van dieren die je kunt vervangen door een plantaardig alternatief.

Over de Nationale Week Zonder Vlees

In Betty’s Kitchen is wekelijks vegetarisch op het menu zetten niets nieuws, want wij posten al jaren lang elke maandag al een nieuw vegetarisch recept op deze site. Maar wat gebeurt er als we met zijn alleen 1 week lang geen vlees en zuivel eten? Dit heeft toch zeker impact op de hoeveelheid dierenvlees dat genuttigd wordt, maar ook een forse besparing op water gebruik en kilometers die niet afgelegd hoeft te worden voor het transport ervan. Zo helpen we de milieudruk op onze voeding verlagen.

“Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. “

Stichting Week Zonder Vlees

De landelijke campagne van de Nationale Week zonder vlees zet ons bewust(er) aan het denken. En met een tal van heerlijke vegetarische recepten op deze website kan ik jou hopelijk ook laten zien dat vegetarisch eten ook nog eens heel lekker kan zijn!

Schrijf je in op de website hierboven en laat zien dat jij ook mee doet! Download heerlijke recepten of ga uit eten in een van de vele restaurants die deze week ook een (aangepast) vegetarisch menu serveren. Samen maken we het verschil!

Groetjes, Betty


Check hier verrukkelijke recepten voor in de Nationale Week Zonder Vlees:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago