Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.
Dit gerecht is heel lekker met nog een bakplaat vol geroosterde groenten en bijvoorbeeld gebakken krieltjes aardappels. Maar je kunt ook wat meer traditioneel in het Midden-Oosten blijven en er deze couscous met koriander en tahin bij serveren! Ook lekker: pluk de kip in stukken plukken en dan serveren op een Libanees platbrood met bijvoorbeeld hummus of baba ganoush en wat rauwkost of sla! Heerlijk als lunch!
Hou je wel van lekkere zachte kip met za’atar kruiden korstje? Dan is deze krokante ‘kip Parmesan’ misschien ook wel wat voor jou! Gepocheerde kip doet het ook altijd heel goed in een ramen soep met noodles. En een boterzachte kip van het spit blijkt een ware allermans vriend! Wijn bij de kip blijkt ook een gouden combinatie want deze coq au vin is er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben!
Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.
(* bevat jouw za’atar mix reeds zout, laat dan als losse ingredient achterwege)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze in de oven gebakken kip met za’atar en citroen wilt gaan maken.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…