Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.
Dit gerecht is heel lekker met nog een bakplaat vol geroosterde groenten en bijvoorbeeld gebakken krieltjes aardappels. Maar je kunt ook wat meer traditioneel in het Midden-Oosten blijven en er deze couscous met koriander en tahin bij serveren! Ook lekker: pluk de kip in stukken plukken en dan serveren op een Libanees platbrood met bijvoorbeeld hummus of baba ganoush en wat rauwkost of sla! Heerlijk als lunch!
Hou je wel van lekkere zachte kip met za’atar kruiden korstje? Dan is deze krokante ‘kip Parmesan’ misschien ook wel wat voor jou! Gepocheerde kip doet het ook altijd heel goed in een ramen soep met noodles. En een boterzachte kip van het spit blijkt een ware allermans vriend! Wijn bij de kip blijkt ook een gouden combinatie want deze coq au vin is er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben!
Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.
(* bevat jouw za’atar mix reeds zout, laat dan als losse ingredient achterwege)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze in de oven gebakken kip met za’atar en citroen wilt gaan maken.
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…