Nagerechten

Roomijs met Amarula en frambozen

Ken jij Amarula al? Deze zuid-Afrikaanse likeur is heerlijk romig en heeft een lekkere zomerse editie in de smaken framboos & chocolade erbij gekregen. Ik mocht hem proeven en maakte er tevens dit heerlijk roomijs met Amarula en frambozen mee!

Roomijs met Amarula en frambozen

Amarula is een Zuid-Afrikaanse ‘cream likeur’ gemaakt van suiker, room en de vruchten van de Afrikaanse Marulaboom. Dit tezamen zorgt voor een romige maar fruitige en zoete smaak in het alcoholische drankje. Amarula is heerlijk om ‘on the rocks’ te drinken, maar ook gemixt in een milkshake of door je roomijs. Afgelopen maand kwam het merk een fles van hun nieuwste variatie bij bij thuis afleveren, namelijk Amarula Raspberry & Chocolate en die is ook werkelijk heerlijk! Ik maakte er in ieder geval ook dit recept voor roomijs met Amarula en frambozen mee. Kun jij ook genoegen krijgen van deze romige alcoholische drankjes? Check dan ook dit recept voor Chocolade Mud Cake met Amarula naar recept van Janny van de Heijden. En voor de koffieliefhebbers is deze Ethiopian Dalgona Coffee een aanrader!

Nog meer lekkere ijs recepten!

Tijdens zomerse dagen zoeken jullie maar al te graag op ijsrecepten op deze site! Ik heb dan ook niet voor niets maar even 10x ijs recepten op een rijtje gezet voor jullie. Zelf eet ik ook erg graag ijs en naast deze roomijs met amarula en frambozen heb ik nog een paar goede aanraders voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van Dulche de Leche ijs met karamel en pecannoten?! Ga je liever voor een beetje gezonder? Maak dan eens een N’icecream met bevroren bananen als basis! Ook lekker: maak eens een verfrissende dessert van ijs en hete espresso koffie. Deze Affogato voert mij altijd even weg naar late dineetjes in Italie! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Roomijs met Amarula en frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken jij Amarula al? Deze zuid-Afrikaanse likeur is heerlijk romig en heeft een lekkere zomerse editie in de smaken framboos & chocolade erbij gekregen. Ik mocht hem proeven en maakte er tevens dit heerlijk roomijs met Amarula en frambozen mee! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 4 uur wachten
  • Total Time: 4 uren en 15 minuten
  • Yield: 1 bak 1x
  • Category: IJS
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr fijne suiker
  • 100 ml Amarula Raspberry & Chocolate
  • 2 eieren
  • 125 gr frambozen
  • 20 gr pure chocolade

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • au bain marie
  • spuitzakje (zip lock zakje kan ook)
  • ijsblik (cakeblik 22 – 25 cm kan ook)
  • huishoudfolie

Instructions

Voor het maken van ijs kun je het beste werken met gekoelde ingrediënten!

  1. Doe de roomkaas, mascarpone en suiker in de mengkom en mix het geheel even kort maar goed door elkaar.
  2. Voeg de eieren toe en schenk de slagroom en Amarula erbij. Verhoog nu de mixersnelheid en laat 5 minuten goed opkloppen. Het ijsmengsel zal ook indikken.
  3. Ondertussen was je de frambozen en dep droog. Bekleed het blik met de folie.
  4. Schep ca 100 gr frambozen door het ijsbeslag. Niet teveel roeren svp want dan verliest het zijn luchtigheid. Schep het ijsbeslag in de vorm en top af met de 25 gr overgebleven frambozen en plaats voor 3-4 uren in de vriezer.
  5. Voor het serveren: Smelt de chocolade au bain marie en stop in een klein spuitzakje. Knip een hoekje er af en decoreer de bovenkant van het Amarula ijs met strepen chocolade. Door de kou zal het direct uitharden. Laat het ijs echter 5 minuten staan voor je gaat opscheppen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van roomijs met Amarula en frambozen. Check dan zeker weer dit recept voor Amarula ijs maken!

Deze recept bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurdLees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago