Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

Havermout met appel recepten

Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen. Maar dit recept voor gebakken gevulde appels uit de oven naar recept van Yvette van Boven is ook een aanrader!

Nog meer lekkere recepten met havermout of appel

Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:


Print

Recept: Havermout met appel uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 50 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk
  • 20 gram rozijnen
  • 1 kleine appel
  • ½ tl. bakpoeder
  • ¼ tl. kaneel
  • optioneel: 1-2 tl maple siroop
  • (kokos)olie

Extra:

  • oven + ovenrooster,
  • kleine bakvorm (ca 10-12 cm breed),
  • kwast voor het invetten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcisu (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de amandelmelk en rozijnen en zet apart. Schil de appel en rasp deze grof. Roer tot slot door de havermout en breng op smaak met kaneel.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Laat de havermout met appel uit de oven een beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren.
  4. Je kunt deze eventueel nog serveren met wat extra plakken geroosterde appel ringen. En geef aan tafel wat maple siroop bij deze havermout met appel uit de oven. Die kun je er dan nog overheen ‘drizzlen’ om zoeter te maken.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • 2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
    Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.

    • Hi Carla,
      je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
      Maar meer mag altijd :-)

  • Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.

    • Hi Inge,

      Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
      maar voor een gebakken 'havermoutpap' hoeft niet perse voor dit recept.

      Groetjes, Betina

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

7 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago