Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).
Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen.
Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:
Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).
Eet smakelijk! groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.
Hi Carla,
je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
Maar meer mag altijd :-)
Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.
Een vraagje, moet geen ei bij zoals bij het havermout-banaantaartje?
Hi Inge,
Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
maar voor een gebakken 'havermoutpap' hoeft niet perse voor dit recept.
Groetjes, Betina