Cake recepten

Glutenvrije Kastanje-Truffelcake

Op zoek naar een lekker recept met kastanjes? Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar kastanjes zijn ook heerlijk om mee te bakken. Voor de liefhebber heb ik hier dan ook een heerlijk recepten voor een glutenvrije kastanje-truffelcake.

Glutenvrije Kastanje -truffelcake maken

Het recept van deze lekkernij is afkomstig van Caroline’s Blog, die boordevol met heerlijke bakinspiratie staat. Deze glutenvrije chocolade-truffelcake viel mij vooral op vanwege het gebruik van voorgekookte kastanjes. Kastanjes zijn voor mij onlosmakend verbonden met het najaar en de kerst periode. Voor de rest komt er geen enkele vorm van bloem aan te pas wat hem ook nog eens glutenvrij maakt. De chocolade cake met kastanjes is heerlijk zacht en smelt op je tong zoals chocolade truffels dat doen. Echt eentje om eens te proberen dus!

Nog meer recepten met gepofte kastanjes maken

Naas deze heerlijke glutenvrije kastanje-truffelcake met chocolade kun je nog veel meer herfst en winter recepten maken met kastanjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Ook lekker Italiaanse (na)genieten zijn deze 20x Dolci recepten. Welke is jouw favoriet?


Print

Recept: Glutenvrije Kastanje-Truffelcake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk decadent Italiaanse dessert met gekookte kastanjes! Deze chocolade kastanje truffelcake smelt op je tong en is een heerlijke zoet recept met kastanjes in de hoofdrol!

  • Author: via Carolines Foodblog
  • Total Time: 24 H.
  • Yield: cakeblik 2025 cm 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram voorgekookte kastanjes
  • 100 gram poedersuiker
  • 110 gram roomboter, in stukjes
  • 100 gram donkere chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes gebroken
  • 3 el. melk
  • 1 tl. vanille extract
  • 2 el. cognac

Topping:

  • 100 gram pure chocolade (minstens 70% cacao),
  • 25 gram roomboter
  • 1 el. slagroom, plus extra voor serveren,
  • poedersuiker, voor bestrooien
  • (optioneel) frambozen of aardbeien, ter garnering
  • (optioneel) opgeklopte slagroom

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • cakeblik 2022 cm
  • plastic folie (of bakpapier)

 

 

Instructions

  1. Stop de kastanjes met de poedersuiker in de keukenmachine en maal ze fijn.
  2. Vervolgens stop je de roomboter, chocolade en melk in een pannetje. Verwarm dit zachtjes en al roerende tot de chocolade is gesmolten. Draai het vuur uit en meng de vanille extract en de cognac er door tot een gladde chocoladesaus.  Schenk dit voorzichtig bij het kastanjemengsel in de keukenmachine en laat draaien tot alles goed gemengd en glad is.
  3. Bekleed een klein cakeblik met plasticfolie en schep het kastanje-truffelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad af. Dek vervolgens ook af met plasticfolie en zet gedurende een nacht in de koelkast (Het liefst 24 uur).
  4. Stort de cake op een serveerschaal en verwijder het plasticfolie.
  5. Voor de topping verwarm de pure chocolade, samen met de slagroom en de boter in een pannetje. Roer goed door en giet de chocolade over de koude cake. Bedek tevens de zijkanten van de cake met de gesmolten chocolade. Zet daarna de kastanje-truffelcake weer in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
  6. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker en top eventueel af met rood fruit. Snijd de cake in plakjes en serveer met een beetje slagroom.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze chocolade cake met kastanjes maximaal 6 dagen in de koelkast bewaren.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je glutenvrije kastanje truffelcake met chocolade wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Kim,

      ik durf het eerlijk niet te zeggen, omdat ik dat nog niet geprobeerd heb.
      De voorgekookte kastanjes in dit recept maken het mengsel natuurlijk smeuig, en dient meteen als bindmiddels voor alle ingredienten.
      Ik ben alleen bang dat als er bloem wordt gebruikt, dat het dan te ' droog' wordt en de cake uit elkaar valt. (hij wordt namelijk niet gebakken in de oven)
      Mocht je dit zelf willen uitproberen, dan hoor ik uiteraard graag wat er van geworden is.
      Groeten,
      Betty

      • Oeh, okay, laat ik dat maar niet proberen dan.
        Als ik geen verse kastanjes kan vinden dan ga ik denk ik kastanjepuree gebruiken :)

  • Oh leuk! Ik heb laatst geroosterde kastanjes gekocht en wist niet precies wat ik er mee wou doen. Misschien dat ik deze cake ermee ga maken haha :)

    • Heel goed, Kim!
      Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken, wij waren meteen verkocht!
      groetjes,
      Betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago