Op zoek naar een lekker recept met kastanjes? Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar kastanjes zijn ook heerlijk om mee te bakken. Voor de liefhebber heb ik hier dan ook een heerlijk recepten voor een glutenvrije kastanje-truffelcake.
Het recept van deze lekkernij is afkomstig van Caroline’s Blog, die boordevol met heerlijke bakinspiratie staat. Deze glutenvrije chocolade-truffelcake viel mij vooral op vanwege het gebruik van voorgekookte kastanjes. Kastanjes zijn voor mij onlosmakend verbonden met het najaar en de kerst periode. Voor de rest komt er geen enkele vorm van bloem aan te pas wat hem ook nog eens glutenvrij maakt. De chocolade cake met kastanjes is heerlijk zacht en smelt op je tong zoals chocolade truffels dat doen. Echt eentje om eens te proberen dus!
Naas deze heerlijke glutenvrije kastanje-truffelcake met chocolade kun je nog veel meer herfst en winter recepten maken met kastanjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
Ook lekker Italiaanse (na)genieten zijn deze 20x Dolci recepten. Welke is jouw favoriet?
Een heerlijk decadent Italiaanse dessert met gekookte kastanjes! Deze chocolade kastanje truffelcake smelt op je tong en is een heerlijke zoet recept met kastanjes in de hoofdrol!
Topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Je kunt deze chocolade cake met kastanjes maximaal 6 dagen in de koelkast bewaren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je glutenvrije kastanje truffelcake met chocolade wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hai Betty,
Is het ook mogelijk om 400 gram kastanjemeel te gebruiken? Of wordt het dan heel anders?
Hi Kim,
ik durf het eerlijk niet te zeggen, omdat ik dat nog niet geprobeerd heb.
De voorgekookte kastanjes in dit recept maken het mengsel natuurlijk smeuig, en dient meteen als bindmiddels voor alle ingredienten.
Ik ben alleen bang dat als er bloem wordt gebruikt, dat het dan te ' droog' wordt en de cake uit elkaar valt. (hij wordt namelijk niet gebakken in de oven)
Mocht je dit zelf willen uitproberen, dan hoor ik uiteraard graag wat er van geworden is.
Groeten,
Betty
Oeh, okay, laat ik dat maar niet proberen dan.
Als ik geen verse kastanjes kan vinden dan ga ik denk ik kastanjepuree gebruiken :)
Hoi Betty,
waar kan ik voorgekookte kastanjes kopen?
gr Lizet
Oh leuk! Ik heb laatst geroosterde kastanjes gekocht en wist niet precies wat ik er mee wou doen. Misschien dat ik deze cake ermee ga maken haha :)
Heel goed, Kim!
Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken, wij waren meteen verkocht!
groetjes,
Betty