Lunch recepten

Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten

Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.

Pita met falafel is een typisch gerecht dat we hier regelmatig eten. Met name in de drukke weekenden is het een lekker ‘comfort food’ idee! Onlangs kwam er een vriendin eten en zette ik dit gerecht op tafel. Ze gaf aan: ‘ik neem aan dat dit voor Betty’s blog is?!’ Daar had ik hem in eerste instantie niet voor bedacht, maar dat leek me natuurlijk een goed idee. Bij deze dus! In de supermarkt vond ik pita’s die bijna leken op een soort klein, rond Turks brood. Lekker luchtig en ideaal als licht diner. Hier maakte ik mijn gerecht dan ook mee, maar je kunt natuurlijk ook gewoon platte pita’s gebruiken. Volg dan wel eerst de gebruiksaanwijzing van de pita’s, misschien moeten deze namelijk nog afgebakken worden.

Alternatieven pita met falafel

Ik gebruikte voor dit gerecht de naturel variant falafel en hummus. Maar varieer hierin vooral met verschillende soorten smaken falafel en hummus naar wens. Ik heb daarnaast de komkommer ook gegrild, wist je dat dat super lekker is? Je kunt de komkommer natuurlijk ook rauw toevoegen als je dat lekkerder vindt. Ben je net als ik geïnspireerd door de vegetarische Libanese keuken? Maak dan ook eens deze Libanese pizza met gegrilde groenten of Couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Beide een aanrader!


Print

Recept: Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 2 pita’s
  • 200 gram falafel
  • 1 zoete puntpaprika
  • ½ komkommer
  • ½ courgette
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaten
  • 100 gram fetakaas
  • 100 gram hummus
  • 1 tl. gedroogde koriander (of een paar takjes verse)
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Volg de gebruiksaanwijzing van de pita’s als je deze nog moet afbakken.
  2. Begin met het snijden van alle groenten. Snij de puntpaprika in repen en verwijderen de zaadlijsten. De komkommer en courgette snij je in plakjes, de ui in ringen en halveer de cherrytomaten. Verkruimel of snij de feta tot kleine blokjes.
  3. Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill daarin alle groenten een kleine 5 minuten per kant. Mijn grillpan is niet groot genoeg voor deze hoeveelheid groenten, dus ik splitste het grillen op in twee rondes. De eerste ronde hield ik warm in de oven.
  4. Verwarm tijdens het grillen nog 1 el. olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de falafel op middelhoog vuur gaar in ongeveer 7 minuten. Schud regelmatig zodat de falafel rondom een lekker knapperige korst krijgt.
  5. Besmeer de bolle kant van de pita’s met de hummus. Zodra de groenten gegrild zijn leg je deze erbovenop. Strooi de verkruimelde fetakaas eroverheen. Serveer de pita met falafel, hummus en gegrilde groente met een snuf zout en peper naar wens en de koriander erover gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

x

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago