Ben jij liefhebber van kaas? Deze gebakken ricotta met groene groenten is een overheelijke maaltijd voor deze Meatless Monday! Ik durf je te garanderen dat je een stuk vlees niet zult missen. Maar blij verrast zult worden door dit recept.
Vegetariers eten wel vaker een stuk kaas bij het avondeten, in plaats van een stuk vlees! En deze in de oven geroosterde ricotta is een Italiaans recept om van te smullen! Ik had nooit gedacht dat zo’n gebakken ricotta werkelijk waar zo goed zou kunnen smaken, maar was blij verrast met dit recept. Serveer de gebakken ricotta met groene groenten en bijvoorbeeld gebakken aardappels (of frietjes) voor een complete vegetarische maaltijd! Het recept is afkomstig uit de nieuwe (jaarlijkse) receptenboek van Aviko – je weet wel van de diepvries aardappel producten. In samenwerking met chef-kok Wim Ballieu (Balls & Glory restaurant) staan hier overheerlijke recepten met aardappels in. Je kunt het boek hier gratis bestellen (reeds uitverkocht).
Kun jij geen genoegen krijgen van vegetarische gerechten en recepten met lekker veel groene groenten? Ik als zwangere dame heb ook heel veel baat bij deze vitamientjes, dus heb nog een paar aanraders voor je om ook te proberen. Naast dit recept voor gebakken ricotta uit de oven met groene groenten maak je bijvoorbeeld ook deze rijstmuffins met groene groenten. Maar deze hartige taart boordevol groen staat weer garant voor een mooi vega lunchgerecht. Of ga voor iets compleet verrassends als een naan-pizza met brie en groene groenten. Dat wordt lekker genieten dus!
Vegetariers eten wel vaker een stuk kaas bij het avondeten, in plaats van een stuk vlees! En deze in de oven geroosterde ricotta is een Italiaans recept om van te smullen! Serveer de gebakken ricotta met groene groenten en gebakken aardappels voor een feestelijke vegetarische maaltijd!
Voor de gebakken ricotta:
Voor de groene groenten:
Voor de doperwten pesto:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Ga je liever zelf aan de slag met aardappel blokjes maken? Schil dan als eerste 750 gram iets kruimige aardappels, halveer ze en kook 10 minuten in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen. Snijd de aardappels in dobbelsteentjes of partjes, breng op smaak met peper & zout. Hussel om met 2 eetlepels olie en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in 20-25 minuten gaar in de oven op 180 graden (165 hete lucht).
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Voor dit recept heb ik het kookboek opgestuurd gekregen van Aviko. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…