Print

Recept: Gebakken Ricotta met groene groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vegetariers eten wel vaker een stuk kaas bij het avondeten, in plaats van een stuk vlees! En deze in de oven geroosterde ricotta is een Italiaans recept om van te smullen! Serveer de gebakken ricotta met groene groenten en gebakken aardappels voor een feestelijke vegetarische maaltijd!

  • Author: La Dolce Vita kookboek - Aviko
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de gebakken ricotta:

  • 500 gram ricotta kaas,
  • 1 handje verse basilicum, peterselie en oregano, fijngesneden
  • 1 rode peper,
  • rasp van 1 citroen,
  • 4 eetlepels olijfolie.

Voor de groene groenten:

  • 300 gram bimi (asperge broccoli)
  • 600 gram oven of airfryer aardappel blokjes (diepvries)
  • 100 gram verse spinazie

Voor de doperwten pesto:

  • 150 gram doperwtjes, ontdooid en/of uitgelekt,
  • 1 sjalotje, fijngehakt,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • blaadjes van 1 takje verse munt,
  • handje geraspte pecorino kaas,
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge,
  • 1 eetlepel sap van de citroen,

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (185 hete lucht). Vet een kleine ronde of ovalen ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Meng de ricotta met de gesneden kruiden en spreid evenredig uit over de ovenschaal.
  2. Halveer de peper, schraap met een theelepel de zaadjes en zaadlijst er uit en zijn het vruchtvlees in stukjes. Verdeel dit over de ricotto, samen met de rasp van de citroen. Dek af met de overgebleven 3 eetlepels olie en bak gedurende 30 minuten in de oven.
  3. Maak vervolgens de doperwten pesto volgens dit recept klaar en zet apart.
  4. Bak of stoom de bimi ondertussen beetgaar, dit duurt meestal zo’n 8-10 minuten. En tot slot bak of ‘frituur’ je de aardappelblokjes in de oven of Airfryer!
  5. Serveer de gebakken ricotta met wat verse spinazie er overheen gestrooid. Uiteraard geef je er ook de bimi, aardappels en doperwtenpesto bij!

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Ga je liever zelf aan de slag met aardappel blokjes maken? Schil dan als eerste 750 gram iets kruimige aardappels, halveer ze en kook 10 minuten in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen. Snijd de aardappels in dobbelsteentjes of partjes, breng op smaak met peper & zout. Hussel om met 2 eetlepels olie en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in 20-25 minuten gaar in de oven op 180 graden (165 hete lucht).