Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om te maken in dit apparaat! Kaneelbroodjes zijn geliefd bij jong en oud dus bij deze heb ik een van mijn populairste recepten omgevormd tot een variant voor in de CrockPot. Ga jij ook deze cinnabons uit de slowcooker maken?

Cinnabons in de slowcooker maken

Deze ‘cinnabons’ zijn afgeleid van dit populaire recept voor kaneelbroodjes maken. Hiervoor heb ik hoeveelheden een beetje moeten aanpassen zodat ze in de kleinere kom van mijn slowcooker zouden passen. De zachte zoete kaneelbroodjes worden zachtjes verwarmd en gestoomd in de slowcooker en dat geeft ze een geweldige structuur. Ik durf je te garanderen dat je het niet bij slechts 1 stuk zult kunnen houden! Na afloop voorzie je de cinnabons uit de slowcooker van een ‘icing’ glazuur die ze de kenmerkende look van ‘Cinnabons’ geeft.

Nog meer lekkere Slowcooker recepten

Leuk he, dat je die slowcooker ook kunt gebruiken voor het stomen van gebak. Niet alleen deze heerlijk cinnabons uit de slowcooker, maar bijvoorbeeld ook deze smeuïg zachte chocolade kwarktaart. Maar ik heb nog meer slowcooker recepten voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne uit de cooker? Of deze gepocheerde kip in tomatensaus met courgette? Lekker met een portie rijst. Geniet dus heerlijk van slowcooker recepten op deze website!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Cinnabons uit de slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kaneelbroodjes zijn geliefd bij jong en oud dus bij deze heb ik een van mijn populairste recepten omgevormd tot een variant voor in de CrockPot. Ga jij ook deze cinnabons uit de slowcooker maken? Heerlijk zachte deegrolletjes met een laagje kaneelboter en natuurlijk een glazuur er overheen! Yummmmm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: Tussendoortje
  • Method: slowcooker
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 175 ml volle melk
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 350 gram bloem
  • 65 gram fijne suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 60 gram boter, gesmolten

Ingrediënten vulling:

  • 60 gram ZACHTE roomboter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram fijne suiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Ingrediënten glazuur:

Extra:

Instructions

  1. Ga als eerste het deeg maken: verwarm de melk in een steelpannetje tot max. 40 graden celcius. Zet het vuur uit en roer vervolgens de gedroogde gist door het warme mengsel en laat 10 minuten staan tot de gist begint te bubbelen.

  2. Zeef de bloem boven de mixerkom en meng met het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hier het ei in. Voeg het gistmengsel toe en klop een paar minuten met een handmixer met deeghaak. Giet dan in een dun straaltje de gesmolten boter erbij maar blijf mixen. Het deeg moet mooi soepel zijn maar moet ook los komen van de rand van de kom.

  3. Schep daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg nog zachtjes met de hand en dus wat extra bloem door tot een zachte bol. Neem hier gerust een paar minuten de tijd voor. Dek daarna het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op een warme plek.

  4. Voor de vulling meng je de zachte boter met de suiker, bruine basterdsuiker en kaneel. Prak goed door met een vork. Plaats tevens een stuk bakpapier in de kom van de slowcooker en vouw het papier netjes in de bocht.

  5. Bestuif opnieuw het werkblad of aanrecht met een klein beetje extra bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van 30 x 20 cm .Bevochtig een strookje aan een lange zijde met wat water. Smeer de rest van de lap evenredig in met het kaneelboter mengsel.

  6. Rol de lap voorzichtig op, en druk het uiteinde goed dicht. (de vochtige strook zorgt ervoor dat het deeg goed hecht). Snijd de rol nu in 8 gelijke stukken. Leg 1 stuk in het midden van de kom en de overige 7 stukken in een bloem er omheen. Vouw 3 velletjes keukenpapier dubbel en plaats bovenop de rand. Zet vast met de deksel. Dit zorgt voor een heerlijk ‘sticky’ stoomeffect.

  7. Zet de slowcooker in de stand ‘HOOG’ en gaar de cinnabons uit de slowcooker in 2 uren. Op de stand ‘LAAG’ duurt het totaal 4 uren.

  8. Als de kaneelbroodjes bijna klaar zijn maak je de ‘icing’ door het poedersuiker los te roeren met de vanille extract en 1 lepeltje water. Roer goed door, kijk naar de dikte en voeg naar wens de twee lepel (of een deel ervan) toe om tot een mooi vloeibaar glazuur te komen. Lepel dit over de cinnabons uit de slowcooker. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Cinnabons uit de slowcooker wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hai Betty

    Zou ik deebroodjes een dag van te voren kunnen maken, of in ieder geval het deeg? Wil ze graag voor de paasbrunch maken, maar….. dan moet ik wel heel vroeg opstaan!😄😄

    Gr Tilly

Recent Posts

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

24 uur ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

2 dagen ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

3 dagen ago

Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een…

5 dagen ago

15x Tosti Recepten uit de pan, grill of oven

Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…

1 week ago

Zwitserse kaasfondue

Het is vandaag, 11 april, Nationale Kaasfondue dag! Daar staan we vandaag dan ook even…

1 week ago