In Betty’s Kitchen zijn we groot fan van Tex Mex en traditionele Mexicaanse recepten en dit vleesgerecht is een klassieker die het altijd goed doet op tafel. Chili con carne is een traditioneel stoofgerecht dat uren lang dient te sudderen. En hoe beter dan deze te bereiden in de slowcooker!
Dit overheerlijke gerecht uit de Tex Mex keuken heet chili con carne, vertaald uit het Spaans betekent het chili met vlees. Deze stoofpot wordt gemaakt van vlees, vaak gehakt en/of spek, en wordt op smaak gebracht met chili pepers. Er bestaan heel veel varianten van chili con carne maar dit simpele recept is mijn favoriet. Je kunt hem zowel in een gewone braadpan bereiden, maar ik maakte hem deze keer in de Crockpot. Onderaan het slowcooker recept vind je ook de aanwijzingen om dit recept in een normale braadpan te kunnen maken. Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere slowcooker recepten.
Chili con carne uit de slowcooker is nog intenser van smaak, dan na een bereiding in een gewone pan. En met een minimale voorbereiding doet de crockpot het werk voor je. Je hebt er voor de rest geen omkijken meer naar. Alleen voor het serveren nog even goed doorroeren en op tafel zetten. Ik maak gekookte rijst of gekookte quinoa voor erbij. En zet kleine schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld geraspte cheddar kaas, zure room, mais, avocado (of maak guacamole) en tortilla chips. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar chili con carne toppen met lekkers.
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Chili con carne is een bekend Tex Mex gerecht. Deze stoofschotel met gehakt en chili’s kun je heel eenvoudig in de slowcooker bereiden.
*TIP: Je kan ook 1 flinke eetlepel taco kruiden uit de winkel gebruiken.
Extra:
Heb je geen slowcooker in huis?
Bak het gehakt dan rul in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 3 minuten. Schenk de uitgelekte bonen, polpa, kruiden en 250 ml water in de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat gedurende 2 uur zachtjes doorkoken. Check regelmatig of de pan niet ‘droog’ staat.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chili con carne uit de slowcooker wilt maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ik had voor mijn verjaardag een slowcooker gekregen en het eerste wat ik ermee gemaakt heb was dit recept, het was heerlijk!
Hi Janny,
nog van harte gefeliciteerd dan! En ik ben blij dat je lekker hebt genoten! Bedankt voor je reactie!
Hoi, ik ben dit recept aan het maken. Er staat 2x spoel de bonen af. Moet je misschien met beide soorten bonen iets anders doen? Is het niet zonde de chilibonen af te spoelen, dan spoel je ook de tomatensaus weg. De slowcooker staat aan, ik ben benieuwd! Groetjes, Ingrid-Els
Hi Ingrid-Els,
ik spoel alle bonen altijd van tevoren 1x af (zal het even aanpassen in de tekst). Eigenlijk alle peulvruchten dat uit blik of pot komt.
Heb jij enkel bonen in tomatensaus dan zou ik deze niet afspoelen.
groetjes, Betty
Kun je deze Chili ook met vega gehakt maken?
Ik vrees het niet, maar probeer het gerust eens uit. Vega gehakt is ontwikkeld dient om vrij kort gebakken te worden. Het is mij nog niet bekend wat er mee gebeurt als je het urenlang gaat slowcooken. Maar je kunt er bijvoorbeeld wel dit recept voor een snellen Chili sin carne salade mee maken! https://bettyskitchen.nl/recept-chili-sin-carne-met-tofu-en-ijsbergsla/
Hoi Betty, ik ben de Chili nu aan het maken maar moet ik alles in laagjes in de slowcooker laten zitten en hem dan aanzetten of moet alles eerst door elkaar gehusseld worden?
Hi Yvonne,
ik zou hem in laagjes doen zoals beschreven, dan weet ik zeker dat het goed komt.
Husselen kan ook, maar dan weet ik niet dat al het vlees 'ondergedompeld' is.
groetjes, Betty
Kan ipv chili bonen ook kidney bonen?
jazeker!