Pizza is echt mijn grootste guilty pleasure! En hoewel ik graag zelf thuis regelmatig pizza maak, ben ik ook regelmatig te vinden in pizza restaurants in Utrecht of omstreken. Dus zette ik de beste pizza restaurants van Utrecht en omstreken op een rijtje.

Of je nu gaat voor een klassieke Pizza Margherita, liefhebber bent van vlees op je pizza, of gewoonweg liever vegetarisch eet? De keuze aan pizza is reuze! De een heeft een proffesionele keuken tot zijn beschikking, de ander zweert bij een houtoven! En laten we dan ook nog de verschillen in de diverse pizzabodems niet vergeten! De een gaat voor lekker dun, Italiaans en krokant. De ander liever dik en puffy. Maar je vind ook de Romeinse rechthoeken Pizza al Taglio terug in mijn stad. Ga dus zelf proeven bij onderstaande adressen en laat ons weten welke jouw favoriet is! P.S. de meeste van deze restaurants bezorgen de pizza’s ook bij je thuis! Eet smakelijk in ieder geval!

10X Pizza restaurants in Utrecht

(op alfabetische volgorde)


1. Bastacosi

Bij Bastacosi staan de houtoven pizza’s, goede koffie en wijn centraal! Hier staan slechts een paar echte klassieke pizza’s op de kaart en die worden dan ook tot in de perfectie voor je gebakken! Je vindt de vestigingen van Bastacosi in Utrecht aan de Biltstraat nr. 33, maar ook aan Jan van Scorelstraat nr. 28, en inmiddels ook Vleutenseweg nr. 388 (met terras voor de deur).


2. Cucina Elena

Deze pizzeria is er eentje met een vrolijke uitstraling. Het gele & roze interieur beurt je zeker op en dan vergezeld van een overheerlijke pizza kun je heel de wereld weer aan! Op het terras buiten zit je tevens heerlijk onder schaduwdoeken en met een lekker briesje door de haren. Je vindt Cucina Elena in Vleuten aan de Stationsstraat nr. 53


3. De Pizzabakkers

De Pizzabakkers zijn inmiddels een Nederlands begrip geworden. Je vind ze namelijk in diverse grote steden en ze zijn te herkennen aan hun typische blauw-witte interieur een grote houtoven die in de zaak prijkt! En het liefst drink je hier een glaasje prosecco bij je pizza, gewoon omdat het kan! Je vindt de vestigingen van de Pizzabakkers in Utrecht aan de Voorstraat nr. 88 en Nachtegaalstraat nr. 70, maar ook aan het Brederoplein 6, en Twijnstraat nr. 65.


4. Italia IJssalon & Pizzeria

Het volgende adres is er een waarvan de ijsjes zelfs bekender staan dan de pizza! Bij Italia ijssalon sta ik gerust in de rij voor het verse Italiaanse schepijs. Maar de pizza’s zijn ook een aanrader voor een avondje thuisbezorgd of takeaway! Je vindt de vestigingen van Italia ijssalons & pizzerias in Utrecht aan de Adriaan van Ostadelaan nr. 14, maar ook in Leidsche Rijn aan de Verlengde Houtrakgracht nr. 385.


5. O’Panuozzo

De ‘panuozzo’ is een Italiaans broodje van pizzadeeg! En die wordt gebakken in een traditionele houtoven. Hun pizzas worden gekenmerkt door een vrij brede rand, die lekker bol staat en krokant is! Zo zie je maar: er zit echt wel verschil tussen de vele pizza restaurants in Utrecht! Je vindt de vestigingen van O’Panuozzo in Utrecht aan de Mariastraat nr. 33 maar ook aan de Voorstraat nr. 34.


6. Pizza Beppe

Bij Pizza Beppe 4 ben je aan het juiste adres voor een ECHTE Napolitaanse pizza! Ze zijn zelfs toegetreden tot de Associazione Verace Pizza Napoletana en dan weet je zeker dat het ook echt op de Napolitaanse manier bereid wordt! Ze hebben inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam en Utrecht. Hier vind je ze maar liefst in het centrum aan de Hardebollenstraat nr. 10, maar ook aan de Vleutenseweg nr. 124 en de Jan van Scorelstraat nr. 33.


7. La Lotta

Bij LaLotta worden de pizzabodems gemaakt van de hele graankorrel! Eigenlijk een soort ‘oerpizza’ zoals men het vroeger ook deed. Lager in calorieën en rijk aan voedingsstoffen dus okk meteen een stuk gezondere pizza! Je vindt LaLotta Pinsaria ook aan de Jan van Scorelstraat nr. 28 in Utrecht.


8. Loft 88

Met een geweldig buitenterras, gelegen tussen Utrecht en de Bilt, vind je restaurant Loft 88! De kaart staat vol alledaagse bekende gerechten, van carpaccio tot een veggie bowl of een Hotdog van Brand & Levie. Maar ze staan ook zeker bekend om de eenvoudige pizza’s uit de houtoven! Denk dunne Italiaanse bodems met een krokante bite. Je vindt Loft88 aan de Biltsestraatweg nr. 88 in Utrecht.


9. Satriale’s

Bij Satriale’s pizzabar worden de pizza’s bereid volgens oude Romeinse wijze. Gemaakt van het speciale ‘Pinsa Romana’ meel uit Italië dat een licht verteerbaar deeg maakt in combinatie met rijst-, soja- en tarwemeel. Het bevat minder calorieën, maar is wel krokant en bijzonder van smaak. Je vindt Satriale’s Pizzabar in Utrecht aan de Plantage 1b.


10. Sugo

En tot slot het bekende Sugo Pizza uit Rotterdam die een langverwachte entree in Utrecht maakte! Bij SUGO zijn de pizza’s vierkant en worden in stukken ‘geknipt’. Deze vierkante ‘pizza al taglio’ is een klassieker en ook typsich Romeins! Maar het maakt het opeten van je pizza onderweg ook veel makkelijker! Je vind SUGO in Utrecht aan het Vredenburg nr. 21.


Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken om goede pizza’s te eten in Utrecht. Dus ik maak er ook mijn missie van om er zoveel mogelijk te proeven en dit lijstje voor jullie aan te vullen. Heb je nog tips of must visit pizza hotspots? Laat het me weten in de comments hieronder!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago