Het is weer Meatless Monday dus ik trakteer jullie op een overheerlijk vegetarisch recept om deze week goed te beginnen! Aangezien de boerenkool volop in het seizoen is maakt ik een romige, vegetarische boerenkool risotto. Lekker met tuinerwten en cheddarkaas.
Deze boerenkool risotto is een perfecte combinatie van pure comfortfood en seizoensgroenten die passend bij de winter. En het is nog eens een heerlijke mediterrane twist die je aan de boerenkool geeft! Bovendien zit boerenkool bomvol vitamine C dus dat geeft een extra boost aan je weerstand op deze donkere dagen.
Waar de meeste mensen boerenkool met name verwerken in stamppot, verwerk ik deze gezonde seizoensgroente vooral in alles behalve stamppotten! Daar zijn we hier bij Betty’s Kitchen dol op! Dus daarom probeer ik hier zoveel mogelijk alternatieve gerechten mee te verzinnen. Maak bijvoorbeeld ook eens deze boerenkool cake met halloumi of ga voor deze boerenkool quiche met cranberry compote. Maar deze eenvoudige doordeweekse pasta met boerenkool is ook het uitproberen waard! Geniet van deze veelzijdige wintergroente!
Deze vegetarische rijstschotel is nog het beste te omschrijven als een boerenkool risotto met erwtjes. Met de oer-hollandse boerenkool geef je zo een Hollandse twist aan een Italiaanse klassieker zoals risotto!
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze boerenkool risotto wilt maken!
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…