Elk jaar, op 24 januari is het wereldwijde PINDAKAAS DAG! Zoals jullie wellicht weten is deze dame groot fan van recepten met pindakaas, dus ik zette maar liefst 20x hartige en zoete recepten met pindakaas op een rijtje voor jullie. Welke is jouw favoriet?

20x Hartige en zoete recepten met pindakaas

Hoewel ik mijn pindakaas het liefste rechtstreeks vanaf een lepel naar binnen werk, heb ik door de jaren heel wat recepten met pindakaas op deze website gezet. Zowel heerlijke hartige recepten, want pindakaas is met name veel voorkomend in de Aziatische keukens en heerlijk bij o.a. kip! Maar ook voor de zoete trek is pindakaas een uitkomst als tegenhanger van suiker en chocolade. Het maakt namelijk een onweerstaanbare zoet-zoute combinatie in heel veel bakrecepten. Met maar liefst 20 stuks recepten op een rijtje zit er voor jou vast een favoriet tussen om te maken op 24 januari, of te wel: de wereldwijde Pindakaas dag (WORLD Peanut Butter Day). Enjoy!


10x hartige recepten met pindakaas

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Havermoutpap met pindakaas (V)

Deze havermout pap wordt een beetje ‘salty’ door het toevoegen van pindakaas en daarom reken ik hem ook als een hartig recept. Maar je kunt natuurlijk zoete smaakmakers toevoegen naar wens. Denk aan banaan of chocolade.


2. Pindasoep met rijst (V)

Een soep die volromig en hartig van smaak is. Onze Nanda deed de inspiratie voor deze vegetarische pindasoep op tijdens een verblijf in Ghana. Serveer met rijst en de maaltijd is helemaal compleet.


3. Panang Curry met varkensvlees

In Thailand at ik meer curry’s dan me leven lief is, maar deze Panang curry met gemalen pinda’s heeft een speciaal plekje verovert. Lekker mals varkensvlees in een romige curry met witte aubergine.


4. Vegan Sateh met pindasaus (V)

Indonesische kipsate (Sate Ajam) is geliefd in heel Nederland. Maar speciaal voor de vegetariers en veganisten onder jullie heb ik een lekker vegan sate met pindasaus gemaakt. De sate is gemaakt met tempeh in plaats van kip en is zeer geslaagd geworden.


5. Chinese Sla Wraps met pinda’s

Ook in de Chinese keuken komen pinda’s met grote regemaat terug! Deze Chinese sla wraps zijn daardoor zoet, zuur en zout tegelijkertijd. Hoewel ze niet met pindakaas maar met grof gehakte pinda’s gemaakt worden mocht deze niet ontbreken in dit lijstje 20x recepten met pindakaas.


6. Indonesische gehaktballetjes met pindasaus

Wederom een recept met een Indonesische tintje want daar komt die pindasaus gewoonweg heel vaak terug! Deze Indonesische gehaktballetjes met pindasaus zijn heerlijk om als snack te serveren. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook bij nasi of bami serveren.


7. Sandwich met pindakaas en komkommer (V)

Eet je graag een broodje bij de lunch? Pimp dan je standaard broodje pindakaas om tot deze gegrilde sandwich met pindakaas, sambal en komkommer. Wij noemen het ook wel gekscherend: broodje Gado Gado.


8. Pindakip uit de slowcooker

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.


9. Slawraps met gebakken banaan en pindasaus (V)

Deze kleurrijke slawraps met rijst, gebakken banaan en zelfgemaakte pindasaus zijn een feestje! Het lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het absoluut niet! Het is dan wel een heerlijk alternatief voor deegwraps en maakt dit recept meteen glutenvrij!


10. Portobello met ei en noodles (V)

Voor een Meatless Monday maak je deze Aziatische portobello met ei op een bedje van noedels, teriyaki, pinda’s en bosuitjes. Het is een gezond en vegetarisch Aziatisch gerecht dat je snel op tafel kunt zetten. 


10x Zoete bakrecepten met pindakaas

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


11. Pindakaaskoekjes met abrikozen


12. Chocoladetaartje met pindakaas en havermout (GV)


13. Blondies met pindakaas en pretzel


14. Pindakaastaartje met appel (GV)


15. Snickerstaart


16. Granola met pindakaas (GV)


17. Vegan Pindakaastaart met kokos (GV)


18. Pindakaas Brownies


19. Vegan Pindakaas koekjes met appel


20. Glutenvrije Pretzeltaart (GV)


BONUS: Snickers Smoothie (soft serve ijs)


Tot zo ver 20 stuks recepten waar die verrukkelijke pindakaas een grote hoofdrol in speelt! Ik hoor graag wat jouw favoriet recept met pindakaas is! Vergeet me niet te taggen op social media als je aan de slag gaat met een van deze recepten. Ik deel je post namelijk met alle liefde!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x recepten met pindakaas wilt gaat maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago