Een boterkoek maken is een typisch Hollands koekje voor bij de koffie! Hij bevat slechts een paar ingrediënten en je bakt hem in een speciale boterkoekvorm. Snijd de boterkoek in smalle punten, vierkantjes of zelfs ruitjes en geniet van dit recept!
De perfecte boterkoek is van buiten een beetje knapperig, maar van binnen smeuïg zacht, nog net niet boterzacht zelfs. Maar je hebt ook aan een heel klein stukje al genoeg. Deze koek is namelijk erg machtig, maar het is zo ontzettend lekker! Dus ik geef je bij deze een goed basisrecept voor boterkoek maken. Daarnaast vind je in de ‘notes’ van het recept ook diverse smaakmakers die je kunt toevoegen om je boterkoek elke keer weer een beetje anders te maken. Wil je helemaal uitpakken? Check dan ook zeker dit recept voor boterkoek met gember en citroen! Deze is lekker fris en luchtiger van smaak! Binnenkort komt er ook nog een recept voor boterkoek met witte chocolade en pistachenoten online. En tijdens de feestelijke decembermaand is deze Speculaas boterkoek met amandelspijs een echte aanrader! Ik durf te wedden dat jij die ook wilt proeven!
Ik ben jaren geleden niet voor niets bij LaPlace binnengestapt voor mijn allereerste bijbaantje. Ik solliciteerde naar een baan bij de ‘zoet’ afdeling en maakte daar dus dag in, dag uit, diverse taarten, koeken maar ook smoothies klaar. Het zat er al van jongs af aan in en ik deel dan ook graag een aantal fijne basis bakrecepten met jullie. Niet alleen voor het maken van boterkoek, maar ook zelf cake beslag maken en daarbij meteen heel veel lekkere variatierecepten! Maar deze dame voorziet je ook van een fijn basis recept voor brownies bakken en ook verrukkelijke basis blondies recept! Of ga je liever voor deze standaard koekjes van zanddeeg die zo geweldig te variëren en decoreren zijn? Ben je meer fan van (stapel)taarten maken en decoreren? Neem dan zeker een kijkje bij mijn basisrecept voor biscuitbeslag maken en de taarten die ik daarmee maakte! Heel veel bakplezier in ieder geval!
Een boterkoek maken is een typisch Hollands koekje voor bij de koffie! Hij bevat slechts een paar ingrediënten zoals boter, bloem en suiker. Vervolgens bak je hem in een speciale boterkoekvorm. Snijd de boterkoek in smalle punten, vierkantjes of zelfs ruitjes en geniet van dit recept!
Extra:
Eet smakelijk!
Geef je boterkoek een van deze smaakmakers mee om hem nog lekkerder te maken!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met boterkoek maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…