Travel

Filmpje: Moab under Canvas (Glamping in Utah, VS)

Tijdens onze rondreis in de States poste ik diverse foto’s op Instagram van onze camping in Moab. Gezien de reacties móést ik hier een aparte blogpost over schrijven, want een aantal van jullie willen maar al te graag een bezoek brengen aan deze Moab Under Canvas, tijdens een eigen rondreis. En een aanrader is het zeker!

Perfect gelegen tussen Canyonland NP en Arches NP, en slechts 10 miles boven het stadje Moab. Deze plek bied de ultieme uitvalsbasis voor een bezoek aan de Nationale Parken in Utah. Je bevind je namelijk letterlijk in de achtertuin van Arches NP, en je bent hier voorzien van vrijheid, luxe en comfort, in de wilde natuur.

Van tenten tot tipi’s

Er zijn verschillende soorten verblijven, maar allen voorzien van een ‘echt’ bed. Je hebt basic tipi’s voor maximaal 3 personen, safaritenten voor 2-4 personen, en deluxe tenten die zelfs voorzien zijn van een eigen badkamer. Omdat ik nou eenmaal geen ster ben op camping gebied (en er niet aan moet denken dat ik naar buiten moet om te plassen), namen wij een deluxe tent, die meer weg had van een heus hotel. Uiteraard maakte ik ook een filmpje van onze verblijfsplaats, dus dan kun je met eigen ogen zien waarom het hier zo ontzettend gaaf overnachten is:

(klik hier als je de video niet kunt bekijken)

Kumbaya, my lord

Moab under Canvas ligt vrij afgelegen, maar dat maakt deze plek ook uniek. En gelukkig is Moab dichtbij genoeg om lekker uit eten te kunnen gaan etc. De camping bied overigens de mogelijkheid voor een (mega vullende) take-away ontbijt en lunch, mits de avond ervoor besteld om uiterlijk 21.00 uur. Zo kun je op je eigen veranda, of op een van de picknickplekken lekker genieten van een ontbijt. En de lunchpakketten neem je in de rugzak mee als je gaat hiken in Canyonlands NP of Arches NP. Tevens brand s’avonds het kampvuur nabij de receptie en kun je kennis maken met de overige campinggasten. En op diverse plekken staan zelfs barbeques die je vrij mag gebruiken, alleen zelf nog even kolen en vlees aanschaffen. 

De woeste natuur van Moab

Het personeel is zeer behulpzaam, en staat dag en nacht voor je klaar. Letterlijk! Wij waren op de tweede avond uit eten in Moab en hadden onze tent open laten staan. En toen begon er hevig noodweer boven Arches NP. Eenmaal aangekomen was er flinke waterschade in de tent, en was het bed doorweekt. Men kwam netjes controleren of alles goed was, en of er (water)schade was. Midden in de nacht heeft het personeel nog ons beddengoed vervangen, en hebben ze de tent nagelopen op evt. schade. Er werd niet neer of opgekeken naar wiens schuld het was. Super netjes vonden wij dat.

Even offline

Daarnaast is Moab Under Canvas de ultieme plek om even weg te zijn van de wereld. Er is geen electriciteit of wifi, dus die telefoon (en facebook/twitter) gaat een paar dagen even offline. (Tip! mocht je echt verlegen zitten: rijdt naar de McDonalds in Moab, daar heb je beiden gratis.) Maar je krijgt er een prachtig stuk natuur en zonsondergangen voor terug. En dan heb ik het nog niet eens over ultiem ontwaken bij daglicht en de (vrije) uitzichten vanuit de tenten.  Mocht je ooit deze kant op komen, breng dan zeker een bezoek aan deze prachtige glamping.

  • Prachtig gelegen in de vrije natuur!
  • Nabij Arches NP, Canyonlands NP en het stadje Moab.
  • Luxe, schone en opgeruimde camping met parkeerplaatsen op eigen terrein.
  • Met een golfkarretje worden jij en je koffers naar de tent gebracht (dat scheelt 25 kilo dragen).
  • Het is een ecologische camping: automatische stop op de kraan een douche om water te besparen. En zonnecellen op de buitenverlichting.
  • Het heeft meer weg van een hotel want handoeken, zeep, shampoo en toiletpapier zijn voorzien.
  • De bedden liggen heerlijk comfortabel!
  • Op koude nachten kun je in de safaritenten zelfs een haardje aansteken.
  • Openbare BBQ en een gezellig kampvuur by night.
  • Het personeel is zeer gastvrij en behulpzaam, zelfs bij een kleine natuurramp.
  • Mogelijkheid tot bestellen van (een goed vullend) ontbijt en lunch.
  • Bij de receptie kun je ook water, koffie en thee verkrijgen.
  • Doordat er verschillende tenten en tipi’s zijn, is er voor elk gezelschap, comfort of budget een overnachting te verkrijgen.

 

  • Het is de vrije natuur dus kun je hier ratelslangen, hagedissen, spinnen en schorpioenen verwachten. Houd de tent (of in ieder geval het gaas) gesloten.
  • Er is geen elektriciteit of wifi op de camping.
  • Hoe ecologisch het ook is: Doordat je aan een touwtje moet trekken tijdens het douchen (waterstop), zul je je met één hand moeten inzepen en wassen. Succes! Gelukkig is het wel warm water.
Moab under Canvas
13784 North Hwy 191,
Moab, UT, 84532
U.S.A.
T: +1 801-895-3213
W: Moabundercanvas.com

(bron foto’s:  Headerfoto is van mijzelf, de rest is van MoabUnderCanvas)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ziet er prachtig uit! En grappig genoeg, is mijn ervaring, zorgt het gebrek aan mogelijkheid 'social' media te gebruiken juist voor 'sociaal' gedrag op de plek zelf. Wat n prachtige header foto ook trouwens. Mooi!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago