Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

Pancakes maken van bananabread beslag

Op deze website vind je inmiddels heel wat recepten voor bananabread of bananenbrood maken terug. Het is een geweldig tussendoortje met veel vezels en geeft je een ware powerboost! Maar behalve dat je er dus een mooie brood\cake van kunt bakken kun je het beslag ook gebruiken om pannenkoekjes of bijvoorbeeld wafels te bakken. Omdat het beslag wat dikker van structuur is dan bijvoorbeeld normale pancakes bakken, zullen je bananabread pancakes ook wat dikker uitvallen. Probeer het zelf eens uit, je kunt hiervoor echt letterlijk elk recept voor bananabread gebruiken. Maar wij thuis ‘zweren’ inmiddels bij onderstaand recept voor bananabread pancakes. Ook leuk: Draai het gewoon eens om en bak onderstaand recept in een cakeblik of brownievorm in de oven 🙂

Nog meer ontbijt recepten met banaan

Ik hou echt van bananen! Ze smaken altijd heerlijk en zijn ook nog eens heel belangrijk voor je dagelijkse portie vezels en vitamine B inname. Maar ook is het ware happy food want de tryptofaan in bananen helpt je serotonine aanmaak! En de aanwezige kalium helpt vrouwen rondom de maandelijkse hormonale schommelingen. Zet dus vooral nog meer (ontbijt) recepten met banaan op het menu dames! Naast deze bananabread pancakes is deze bananasplit ontbijt ook erg leuk en kleurrijk op de vroege ochtend! En wat dacht je van heerlijke poffertjes met banaan maken? Die zijn lekker en gezond voor jong en oud! Daarnaast durf ik je te wedden dat je deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade ook zeker zult gaan waarderen 🙂 Enjoy!


Print

Recept: Bananabread Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen (ca 350 gr)
  • 4 eieren
  • 3 el plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 100 gr havermout
  • 15 gr amandelmeel
  • 15 gr kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • (kokos)olie of boter om in te bakken

Extra:

Instructions

  1. Pel de bananen, breek in stukken en stop in de blender. Voeg de eieren, plantaardige melk, vanille, kaneel en kardemom toe en mix het geheel helemaal zacht en vloeibaar.
  2. Meng in een kommetje de havermout, amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder door elkaar. Stop dit erbij in de blender en laat deze daarna gerust 1-2 minuten draaien om alles te vermengen en havermout fijn te malen.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg de olie of boter toe en schenk kleine hoopjes beslag rechtstreeks uit de blender. Let op, bananabread beslag is vrij dik en voorzichtig uitschenken.
  4. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Ze horen van binnen nog een beetje zacht (wel gaar!) te zijn en de textuur van bananabread te hebben.
  5. Serveer je bananabread pancakes direct met bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade, of maple syrup. Top af met bijvoorbeeld extra fruit, gehakte noten of hennepzaad. Enjoy!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bananabread pancakes wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago