Dit is het seizoen om volop te genieten van het ‘Witte Goud’! Dus verzamelde ik nog even mijn favoriete asperge recepten. En dit kunnen dan natuurlijk zowel groene als witte asperge recepten zijn.

Koken met asperges

Dus snel je naar de winkel en ga vandaag lekker koken met asperges. Of het nu voor een barbecue, een gezonde lunch of lekker bij het avondeten is: er valt genoeg lekkers te maken met asperges! Ik geef je in ieder geval 20x  inspiratie recepten met asperges, zodat je lekker kan genieten van deze veelzijdige groente. Wist je dat asperges ook supergezond zijn en o.a. bijdragen aan afvallen? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges.

20x Asperge recepten:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Asperge muffins

Hartige muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. En deze ham-kaas muffins met witte asperges zijn werkelijk ieders favoriet. In de kookvideo laat ik je zien hoe je heel eenvoudig dit aspergerecept klaar maakt.


2. Groene aspergesoep met spinazie

Onze Nanda bedacht een heerlijke voorjaarssoep met groene asperges, spinazie en mungbonen. Een heerlijke vegetarische maaltijd, boordevol groene powerrrrr!


3. Plaattaart met asperges

Is het te warm weer om uitgebreid te koken? Maak dan deze plaattaart met asperges. Even het deeg afrollen, beleggen met toppings en in de oven schuiven.


4. Risotto met witte asperges (en zalm)

Maar asperges lenen zich ook heel goed om risotto mee te maken. Julie moeten er nog eventjes op wachten, maar tijdens de aankomende Italiaanse maand ga ik dan ook dit recept voor risotto met witte asperges en zalm met jullie delen!


5. Gegrilde groene Asperges

Sommige groenten zijn gewoon puur en gegrild het allerlekkerst! Deze gegrilde groene asperges zijn dan ook een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld Saltimbocca van kipfilet.


6. Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperge

Wist je dat je witte asperges ook heerlijk kunt grillen? Zeker voor diegenen die niet van de gekookte variant houden is dit recept voor gepofte zoete aardappel met gegrilde asperge en zalm een aanrader!


7. Minestronesoep met witte asperges

Op wat koelere voorjaardagen smaakt deze hartverwarmende Italiaanse minestrone soep met asperges en artisjok weer verrukkelijk! Zo zie je maar, je kunt zelfs heerlijk variëren met soep recepten met asperges!


8. Wraps met groene asperges

Voor een lekkere, snelle weekend maaltijd of borrel, maak je deze eenvoudige wraps met asperges en gedroogde ham. Even oprollen en smullen maar!


9. Zalm & Asperges salade met linzen

Deze maaltijdsalade is heerlijk vezelrijk en ideaal voor de lunch of als licht diner! Je maakt de zalm & asperge salade namelijk in een handomdraai klaar en serveer met een frisse mosterddressing!


10. Gestoomde witte Asperges met kruidendressing

Maar ben je meer liefhebben van witte asperges? Dan kun je deze ook heerlijk stomen!. Deze gestoomde witte asperges met kruidendressing zijn een een ideaal bijgerecht voor tijdens het diner! Lekker met een stukje (wit)vis!


11. Quiche met groene asperges, ham en geitenkaas

Wie houdt er niet van quiche? Ideaal om restjes groente in te verwerken, maar deze quiche met groene asperges, ham en geitenkaas gaat de show stelen tijden een lunch of picknick in het park!


12. Groene minestronesoep met rijst

Wederom een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep maar nu met groene asperge! Deze Groene minestrone soep maak je overigens met rijst in plaat van pasta!


13. Flammkuchen met witte asperges (en zalm)

Zelf vliegensvlug flammkuchen maken? Gebruik dan tortilla wraps als bodem en maak bijvoorbeeld deze flammkuchen met witte asperges klaar. Heerlijk met bijvoorbeeld wat extra groenten of gescheurde stukjes gerookte zalm!


14. Pasta met Pesto en asperges

Als grote pasta liefhebber, mag dan natuurlijk ook een recept met asperges niet uitblijven! Binnenkort dus ook online, het recept voor deze pasta met pesto, spekjes en asperges. Een lekkere en makkelijke maaltijd!


15. Romige witte Aspergesoep

Dit is natuurlijk de ultieme favoriet en aan het begin van het asperge seizoen ook niet voor niets een van de meest gezochte recepten op de blog: een romige witte aspergesoep. De ultieme klassieker!


16. Salade met burrata, asperges en ham

Dit is zo’n heerlijke zomerse salade om van te smullen! De romige burrata past namelijk perfect bij knapperige groene asperges en lekker zoute ham! Deze salade met burrata, asperges en ham moet je gewoonweg een keertje proberen!


17. Groenteburgers met knolselderij en asperges

Regelmatig vegetarisch eten heeft inmiddels zijn weg naar onze harten gevonden, maar tevens ook naar de barbecue! Deze groenteburgers van knolselderij serveer je met gegrilde groene asperges en courgette. Een heerlijk gerecht voor dit lijstje met asperge recepten.


18. Hartige taart met groene groente

Is deze hartige taart met groene groenten en asperges niet een plaatje om te zien? Die behoort zeker tot onze favoriete recepten met asperges!


19. Klassieke witte asperges met ham, ei en krieltjes

En tot slot, natuurlijk onze eigen Hollandse klassieker: Witte asperges met ham, ei en krieltjes! Want wat is er nou lekker dan dit eten op de eerste dag van het seizoen?


20. Hollandaise saus voor bij de asperges

En als je het dan hebt voor de ultieme saus voor bij je asperge recepten? Een vinegarette van mosterd is altijd lekker. Maar deze Hollandaise saus is natuurlijk de klassieker op dit gebied! En die maak je dus heel eenvoudig zelf!


Tot zo ver mijn 20 favoriete asperge recepten, maar uiteraard vind je nog meer inspiratie met asperges op de site! Ik ben benieuwd wat jouw favoriete recept met asperge is?

Eet smakelijk in ieder geval! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x asperge recepten wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mooie recepten! Ik moet een van hen proberen te maken. Eerst zal ik nog checken wat het best voor mijn eetschema is.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago