Een goed ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. En met deze 10x Low Carb ontbijt opties wordt dat een gezondere optie om mee te beginnen. Veelal eiwitrijke en gezondere recepten voor het ontbijt.

Goede voornemens in Januari

Hallo Januari, hallo goede voornemens! Zo goed om te zien dat iedereen na de feestdagen weer even terug naar ‘normaal’ eten gaat om weer een beetje in balans te komen met bijvoorbeeld een low carb ontbijt. Gezonder eten kan ik echter het hele jaar door wel adviseren, al is het maar om dat feestje van gisterenavond te compenseren door middel van een balansdag. Maar wil je echter nog een stapje verder en wat extra kilo’s kwijt, dan is koolhydraat beperkt eten een goede optie.

Ontbijten met low carb recepten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te ontbijten met een van deze 10x low carb ontbijt suggesties. Dit zijn eiwitrijke maaltijden waar je lang verzadigd van bent. Maar ook met deze low carb gerechten zijn gezonde en eiwitrijke maaltijden voor de lunch of diner gaat afvallen sneller. Doe er je voordeel mee en kom weer even lekker en smakelijk in balans.

10x Low Carb ontbijt

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1._Avocado met ei uit de oven

Dit goede start ontbijt bevat lekker veel omega 3 vetten en genoeg eiwitten om je lekker lang verzadigd te laten voelen! Een ideale start van je (werk)dag maak je met deze avocado met ei uit de oven!


2. Brits eenpans ontbijtje a la Jamie

De Britten zijn koning als het gaat om voedzame ontbijtjes maken. Jamie Oliver kwam dan ook met het Brits eenpans ontbijt tijdens zijn kookshows. En het bleek niet alleen perfect anti-kater voedsel, maar ook perfect te passen in een low carb ontbijt.


3. Low Carb ontbijt met Chiazaad

De chiazaad ontbijtjes, ook wel chiazaad pudding genoemd, is een trend die over is komen waaien uit Amerika. De voedzame zaadjes zijn een bron van omega 3 vetten en vezels en zijn glutenvrij en lowcarb. Probeer ook eens dit laagjes ontbijt met chiazaad en extra yoghurt en fruit (niet in je beginfase).


4. Ei-wraps met spinazie en kip

Deze eiwitrijke wraps zijn mijn go-to recepten voor low carb lunchgerechten. Je vult ze lekker met plakjes kipfilet en voegt nog een portie extra groente toe voor vitamientjes en hebt zo een maaltje dat je heel die middag door trekt. En ja, je kunt deze ei-wraps met spinazie en kip dus ook prima als ontbijt eten! Check hier het recept voor een variatie met gerookte zalm.


5. Glutenvrije broodjes

Een van de moeilijkste dingen om op te geven tijdens een low carb dieet, vond ik het brood. Gelukkig zijn er tal van alternatieven voor en hoef je er eigenlijk niets voor op te geven. Maar alles draait natuurlijk om een gezondere keuze. Deze glutenvrije broodjes zijn dan ook ideaal als weekend ontbijtje en wat je over hebt vries je in of eet je later in de week alsnog op. Tip: probeer ook eens dit ala minute broodje met lijnzaad.


6. Italiaanse omelet met spinazie

Ontbijten met eieren zijn een goed begin van de dag. Lekker veel eiwitten en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Deze Italiaanse omelet met spinazie is dan ook een van mijn favoriete hartige low carb ontbijt suggesties. En die spinazie zorgen ook voor een heerlijke vitamine boost!


7. Lijnzaad Crackers

Kun je geen genoegen krijgen van krokante toast of crackers bij het onbijt? Maak dan een bakplaat vol van deze glutenvrije lijnzaad crackers! Beleg met jouw favoriete toppings zoals kaas, avocado of zelfs hummus of tahin. Door de vele zaden zul je verzadigd raken en een lekker portie vitamines en mineralen binnen krijgen.


8. Notengranola met kokos

In mijn zoektocht naar een graanvrije muesli bedacht ik deze noten granola met kokos flakes en diverse zaadjes. Ze geven je yoghurt een heerlijke bite en zitten ook nog eens boordevol goede vetten. Een heerlijke afwisseling in dit rijtje low carb ontbijt recepten!


9. Proteine Pancakes

Als je denkt dat een low carb ontbijt betekent dat je nooit meer pancakes mag eten, dan heb je het goed mis! Deze proteine pancakes zijn verrukkelijk, fluffy en heel verantwoord. Beleg met een low carb goedgekeurde syrup of gewoonweg met (low carb) vers fruit en je kunt lekker blijven genieten van je favoriete pancakes!


10. Scrambled eggs met gerookte zalm

En tot slot een overheerlijk ontbijt om te delen met het hele gezin! Je serveert deze scrambled eggs met gerookte zalm, sojaboontjes, avocado en eventueel wat spinazie voor een echte low carb ontbijt om van te smullen. Voor de overige gezinsleden kun je er zelfs nog een stukje getoast brood bij geven, maar het hoeft eigenlijk niet. Heerlijk vullend en verzadigend! Tevens boordevol omega 3 vetten! Yummie!


Tot zo ver mijn favoriete 10x Low Carb ontbijt suggesties. Maar uiteraard vindt je nog veel meer low carb recepten terug op deze site. Wat zijn jullie favoriete koolhydraat arme ontbijt tips?

Een smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze low carb ontbijt recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago