Voor een gezonde lunch maakte ik deze zalm en asperge salade klaar! We zitten namelijk volop in het asperge seizoen dus ik kan ze niet vaak genoeg op tafel zetten! Dit glutenvrije recept zit boordevol goede vetten en vitamientjes en is gewoonweg erg lekker!

Lunchen met zalm en asperge salade

Vandaag heb ik een heerlijke en gezonde salade voor jullie, die je lekker tijdens de lunch of diner op tafel kunt zetten. Als basis vulling gebruik ik linzen in dit recept want die zitten namelijk boordevol vezels. Combineer deze dan ook met een portie goede vetten uit gerookte zalm en avocado voor een uitgebalanceerde maaltijd. Daarnaast zorgt regelmatig asperges eten ook voor een gezonde bloeddruk, dus zet ze dit seizoen lekker vaak op het menu! Ik hoop dan ook dat jullie net zo fan worden van deze makkelijke zalm en asperge salade als ik werd! Neem je deze salade mee to go? Probeer deze dan het liefst gekoeld te bewaren ivm de vis. Stop dan tevens de dressing in een apart bakje en giet bij het opdienen pas over de salade.

Wist je dat vette vis zoals zalm heel erg goed voor je gezondheid is? Lees hier de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten terug en dan zet je hopelijk deze zalm en asperge salade wat vaker op het menu!

Nog meer overheerlijke asperge recepten

Nu is deze zalm en asperge salade een heerlijk gerecht voor de gezonde (werk) lunch bijvoorbeeld, maar misstaat ook zeker niet als maaltijd salade tijdens zomerse dagen. Daarnaast hebben wij nog veel meer lekkere recepten met asperges (en vis) op de website staan. Een echte aanrader is namelijk deze gepofte zoete aardappel met witte asperges en zalm! Maar een lekkere lichte groene aspergesoep met spinazie is ook heerlijk tijdens de lunch. Onze Nanda maakte tevens verrukkelijke wraps met groene asperges en gedroogde ham! En een snelle pasta pesto met asperges en doperwtjes is ook altijd een favoriet recept bij ons thuis! Check hier maar liefst 15x asperge recepten op een rijtje!


Print

Recept: Zalm en Asperge Salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor een gezonde lunch maakte ik deze zalm en asperge salade klaar! We zitten namelijk volop in het asperge seizoen dus ik kan ze niet vaak genoeg op tafel zetten! Dit glutenvrije recept zit boordevol goede vetten en vitamientjes en is gewoonweg erg lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: salade recepten

Ingredients

Scale
  • 350 gr groene asperges
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 klein blikje linzen (ca 150 gr)
  • 1 bosui
  • 75 gr slamelange
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 150 gram gerookte zalm *
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Voor de dressing:

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl citroensap (of azijn)
  • 1 tl water
  • snuf pepper

Extra: Hapjes- of koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de pan met 1 tl olie op hoog vuur. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Voeg de asperges toe aan de pan en schep al roerende om gedurende 1 minuut. Verlaag de temperatuur naar middelmatig en verkruimel het bouillonblokje over de asperges. Voeg het water toe en kook de asperges in 5-6 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  2. Giet de linzen af en voeg toe aan de bouillon. Verwarm de linzen op lage temperatuur (niet laten koken) gedurende een paar minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng door de sla en verspreid over twee borden. Bestrooi vervolgens met de linzen en leg de asperges over de sla heen.
  4. Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil – je hebt dan al meteen blokjes en verdeel over de sla. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
  5. Snijd (of trek met je vingers) de gerookte zalm in grove stukken en drapeer deze her en der over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en lepel dit over de salade. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor zalm en asperge salade.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Wim,
      iki hoop dat het lekker gesmaakt heeft! op naar nog meer lekkere en zomerse dagen!

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago