Tijdens deze winterse weken kunnen we natuurlijk niet om de stamppotten heen. Hou je wel van een beetje pit en een zuurtje bij je stoemp? Maak dan deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly!

Witlof Stamppot met tafelzuren van Kesbeke

In een poging wat vaker witlof op tafel te zetten, leek het mij leuk eens een keertje een stamppot hiermee te maken. Veel mensen vinden de smaak van witlof wat bitter, maar omdat dit recept voor witlof met ham en kaas uit de oven zo populair is, besloot ik om nog een bijzonder recept met witlof uit te proberen. Stamppot doet het altijd goed rond deze tijd van het jaar en gepimpt met de overheerlijke en oer-Hollandse tafelzuren van Kesbeke moest dit natuurlijk wel een heerlijk recept worden! Met ingelegde Amsterdamse zilveruitjes en piccalilly, die ik het liefst bij alle stamppotten zou willen serveren.

Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Check hier maal liefst 10x lekkere recepten met witlof op een rijtje.

Nog meer Stamppot recepten

Naast dit recept voor witlof stamppot hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere stamppot recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens een rode bietenstamppot met geitenkaas en geroosterde pompoen. Of ga voor een preistamppot met drie soorten kaas en een lik Kesbeke grove mosterd, gewoon te vinden in de supermarkt! Ben je fan van de appeltjes in onderstaand recept? Probeer dan ook eens een romige Hete Bliksem en serveer bijvoorbeeld met pulled pork! Zo kun je lekker gaan variëren met stamppotten deze winter!


Print

Recept: Witlof stamppot met piccalilly

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel en zilveruitjes zorg je voor een lekkere bite. Pickles en piccalilly zijn heerlijk bij heel veel stamppot of hutspot recepten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • 8001000 gram witlof,
  • 30 gram roomboter,
  • 2 (Goudreinet) appeltjes,
  • 4 kip braadworsten,
  • 4 eetlepels Kesbeke zilveruitjes, uitgelekt,
  • 100 ml (warme) melk,
  • 4 eetlepels Kesbeke piccalilly.

 

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in parten. Vul een ruime pan met een ruime hoeveelheid water en snufje zout en breng hierin de aardappels aan de kook gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen pluk je het buitenste blad van de witlof. Snijd de harde onderkant er af en snijd vervolgens elke witlof overlangs in de lengte. Kerf de harde kern er uit en snijd vervolgens de witlof in stukken. Spoel de witlof even af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ook toe aan de aardappels. Laat samen nog eens 10 minuten extra doorkoken.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt 20 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelblokjes lichtbruin en gaar. Voeg de zilveruitjes toe en bak ook 1 minuut mee. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg de overgebleven 10 gram boter toe. Bak hierin de braadworsten rondom aan en gaar gedurende 12-15 minuten.
  5. Giet ondertussen de aardappels met witlof af, stop terug in de pan, voeg de melk toe en stamp tot puree. Schep hier vervolgens de appels en zilveruitjes doorheen en verdeel over 4 borden. Snijd de braadworsten in plakken en serveer deze met de piccalilly bij de witlof stamppot.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago