Summer is comming! En daar hoort natuurlijk ook barbecueën  bij! Vlak na mijn bruiloft hebben Dylan en ik een ‘Grill Academy’ van Weber bijgewoond en gingen hier voor het eerst wafels bereiden op de BBQ. Het is geen geheim dat wij in Huize Betty dol zijn op barbecueën, dus alle inspiratie op dit gebied is dan ook meer als welkom. En je kunt deze zomer aan de slag met zoveel leuke en coole accessoires. Dus komende week breng ik jullie hiervan op de hoogte.

fonQ.nl Blogevent

Op 5 maart 2016 (nog net voor ik in het vliegtuig naar Thailand stapte) organiseerde fonQ.nl samen met Weber een BBQ-blogevent bij Green Village in Nieuwegein. Dylan en ik waren met 18 andere foodbloggers uitgenodigd voor een Weber Grill Academy. Diezelfde morgen hingen de ijspegels op de auto, maar dat mocht de pret niet drukken. Het zonnetje scheen volop en in de grote buitenkeuken met diverse Weber grills gingen wij aan de slag met diverse gangen bereiden. Van gerookte zalm tot en met wafels bereiden op de BBQ.

Dylan, die immers grote BBQ fan is, kon zijn geluk niet op en keek mij elke nieuwe accessoire aan zo van: die wil ik ook! En ik geef hem geen ongelijk. Buiten barbecueën is leuk, zeker als je een compleet menu van A tot Z kunt bereiden op je buiten grill, met een stel hele nieuwe en coole BBQ gadgets!

Weber GBS serie

En met de nieuwe Weber GBS serie is barbecueën nog nooit zo leuk geweest. GBS staat voor ‘Gourmet Barbeque System‘. De serie bestaat uit handige barbecue accessoires, waarmee iedereen een ware Masterchef wordt achter de BBQ. Een GBS Basisrooster is een grill rooster met een uitneembaar middenstuk. Deze roosters zijn er in verschillende formaten en vormen waardoor je op bijna elke Weber BBQ een passend rooster kunt plaatsen. Je kunt de serie vervolgens uitbreiden met bijvoorbeeld gietijzeren braadpannen, wok pannen en dus ook een wafelijzer / tosti ijzer!

Deze gietijzeren serie gaat heel lang mee en het robuuste uiterlijk past perfect bij het buitenleven gevoel. Niet alleen tijdens zomerse dagen, maar ook tijdens koude winterdagen. Ik wil je wel adviseren om een goede (kevlar) handschoen aan te schaffen, zodat je de Weber GBS accessoires makkelijk kunt beet pakken en verplaatsen.

Maar goed, terug naar het eten! Een Thaise curry voor de hele familie bereiden in de BBQ is niet alleen super van smaak, maar wordt ook nog eens een peulenschil met de speciale wok.  Maar wafels bereiden op de BBQ behoort nu ook tot een van mijn favoriete toetjes en uiteraard ga ik het recept op delen met jullie. Bekijk hier op de site nog veel meer BBQ recepten!


Print

Recept: Wafels bereiden op de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale

  • 50 gram roomboter,
  • 200 gram tarwemeel,
  • 90 gram bruine suiker,
  • 2 theelepels vanillesuiker,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1/2 tl zout,
  • 4 grote eieren (L) *,
  • 450 ml melk,
  • 450 ml slagroom,
  • 2 appels,
  • eventueel poedersuiker.

*Tip: gebruik in plaats van grote eieren 5 stuks medium formaat (M).

Instructions

  1. Bereid de barbecue voor op directe gemidelde warmte van 185 graden. Plaats het GBS rooster en vervolgens het GBS wafelijzer. Verwarm deze alvast 5-8 minuten voor.
  2. Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en zet apart.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, vanille suiker en bruine suiker in een kom en roer goed door elkaar. Gebruik hier eventueel alvast een handmixer of garde voor.
  4. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Giet dan de melk en slagroom erbij en tot slot de gesmolten boter. Mix het beslag door tot het glad is en je geen klontjes meer ziet.
  5. Was de appels, verwijder de klokhuis en schil. Rasp vervolgens de appels grof en spatel door het wafelbeslag.
  6. Schep 1/4 van het beslag op het voorverwarmde wafelijzer. Doe het wavelijzer dicht en bak gedurende 6-8 minuten. Draai vervolgens het wafelijzer om en bak nog eens 6-8 minuten of totdat de wafel aan weerszijden goudbruin is.  Leg eventueel de wafels die klaar zijn op het rooster (indirecte hitte), zodat ze warm en knapperig blijven. Bestrooi de wafels met poedersuiker.

 

Alvast heel veel BBQ plezier deze zomer!

Groetjes, Betty

Notes

Serveersuggesties bij Wafels van de BBQ:

  • Wafels met extra appels: Schil 2 extra  appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakken. Bak de appels 5 minuten in een klontje boter, in een koekenpan. Voeg een snufje kaneel toe en bestrooi met poedersuiker. Serveer op de warme wafels.
  • Wafels met kersen: Verwarm 1 blik kersen op siroop in een klein kookpannetje. Je kunt eventueel een kaneelstokje en 2 kruidnagels toevoegen. Verwijder de kruiden voor het serveren.
  • Wafels met chocolade: Verwarm wat blokjes chocolade au-bain marie en lepel dit over de warme wafels.

Deze blogpost betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago